Преди броени минути: Войната Започна! Турската Армия Нахлу в Сирия!

Турция артилерияТурската армия навлезе на територията на Сирия и започна мощен обстрел по град Аазааз.

Някои части са настъпили доста напред в сирийската територия, без значение, че между двете страни няма обявена война.

 Турция отдавна струпваше войски и бойна техника на границата си и беше въпрос на време да се намеси в конфликта. И не точно само да се намеси, но и да пробва дали руснаците ще отвърнат на удара и ще защитят кюрдите, които живеят в района. Ако Русия не реагира, то Ердоган ще влезе със сухопътна армия в Сирия и ще анексира териториите, които смята, че му принадлежат и по-точно тези земи, които са с богати нефтени находища. Интересите са към градовете Рака в Сирия и Мосул в Ирак.

Русия обаче не реагира на провокацията и не откри лично огън към нападателите. Но за сметка на това сирийската армия отвърна мигновено на удара и бомбандира турските подразделения, дислоцирани на турска територия край границата. И им показа, че не само няма да ги пуснат в Сирия, но и ще ги ступат на турска земя.

На Турция й се наложи да дава обяснения пред НАТО. Оттам заявиха, че хората на Ердоган били обезпокоени за сигурността на страната си и затова  обстреляли с артилерия позиции на кюрдите в Сирия. 

Турският премиер Давутоглу заяви, че кюрдите били длъжни да се махнат от територията край  град Аазааз.  Боевете се водят на пет километра от турската граница, от което Турция се чувства  застрашена. Затова започнала да се защитава. Точно това  принудило властите в страната да заповядат откриването на огън.

В обясненията си пред вицепрезидента на САЩ Джо Байдън по телефона, Давутоглу обяснил, че сирийските кюрди и Работническата партия на Кюрдистан  са отдавна открита заплаха за страната, „против която ние сме длъжни да вземем всякакви адекватни мерки”.

Всъщност целта на Турция е друга – тя непрекъснато протяга ръце да откъсне някое парче от Сирия и да попречи да се създаде независима кюрдска държава. Защото наличието на свободен Кюрдистан би отцепило една четвърт от територията й, в която живеят 19 млн. кюрдско малцинство.

Войнствено настроената администрация на страната неведнъж е заявявала, че иска да върне границите на бившата си империя. Засега Турция се е съсредоточила само върху Сирия, но това не пречи да поглежда и към България.

Край южната ни граница продължават да се заселват мюсюлмани, буквално на метри от браздата, а Ердоган нагло заплашва да отвори границата и да изпрати с автобуси бежанците у нас, като предизвика немислима и нечувана досега политическа и икономическа криза в България, от която да се възползва.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/vsQtQoURQuU

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Първо на Местан и компания ще им откъснем главите

    на него
    жена и деца
    както са го правели те

    ще ги насилим групово пред него

    и нарежем на малки късове

    и ще им ги пратим по Коледа

    с различни пакети

    до ердоган

    да помнят
    как се държим с предателите
    и целите им родове

  2. ГЛУПОСТИ ПИШЕТЕ, ЖАДНИ СТЕ ЗА ЕФТИНИ СЕНЗАЦИИ, НЯМА НАХЛУВАНЕ ТИПИ ДРАСКАЧО, ИМА ОБСТРЕЛ

  3. Знаете, че за да повярвате на една новина в днешното време на фалшиви новини, трябва да проверите поне кои сериозни източници я съобщават. Например CNN и ндруги от този тип. Проверих – нищо! Бъдете спокойни! Fake news!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *