Орбан: Военната операция на Русия в Украйна ще доведе до Края на Западното Господство Над Света

Военната операция на Русия в Украйна ще доведе до края на западното господство над света. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан в интервю за германското издание Tichys Einblick.

Унгарският премиер отбеляза, че руската специална операция „слага край на ерата на превъзходство на западните страни“, чиито икономически и геополитически позиции, според Орбан, ще отслабнат неимоверно много след края на конфликта.

„Тази война не е като другите. Тя най-вероятно ще сложи край на превъзходството на Запада. Руснаците печелят много. Вносът на ЕС от Русия е намалял с една четвърт, но приходите на „Газпром“ са се удвоили драстично. Спечелиха китайците, които преди това бяха силно зависими в доставките си на петрол и газ от арабските страни. Сега получават по-евтин руски газ и то в обеми, каквито са им необходими“, отбеляза унгарският премиер.

Според Орбан след началото на Специалната военна операция през февруари европейските правителства са започнали да „падат като плочки на домино“. Енергийната криза, предизвикана от анти-руските санкции, вече срина позициите на премиерите на Великобритания, Италия, България и Естония, каза унгарският лидер.

През зимата, когато ситуацията с газа ескалира до краен предел, Орбан прогнозира „пълна делегитимация“ на правителствата и брюкселското евроатлантическо влияние в голяма част от страните в Европа.

По-рано Орбан сравни широкомащабните европейски санкции срещу Русия с „изстрел в белите дробове“: по думите на унгарския премиер това политическо решение на ЕС не само не оправда очакванията, но и доведе до лоши последици за целия съюз. Според Орбан възстановяването на енергийния сектор в страните от Европейския съюз ще отнеме години – шестият пакет от санкции, засягащи въглеводородите, беше пълна глупост, за съжаление и фатална, смята Орбан.

По темата в свое интервю днес се изказа и бившият италиански премиер Силвио Берлускони. Той заяви, че кризата в Украйна показва изолацията на Запада от останалия свят. Берлускони отбеляза, че повечето държави в света са отказали да осъдят специалната операция на Русия в Украйна или да наложат санкции на Москва, за разлика от САЩ и техните партньори.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Тоя сайт трябва да е най-четения у нас. Това, което казва Орбан е в абсолютна хармония с анализите на редица независими западни источници. Да се чуди човек на тъпоумието на нашия политически „елит“ Слушам я и Корнелия, непрекъснато забита в дребните проблеми и никога не вдигнала глава за тези истини. За останалите партии и коалции освен Възраждане пълна атрофия, или пълен слугинаж.Станахме не само за смях, опозорихме се с тези американски кораби с газ. Дано не се стигне до още по-големият , този с (диверсификацията ) на ядреното гориво. Всичките диверсификации се превеждат само с падане в краката на американската икономическа зависимост.

  2. СЛАВА ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА ВОВЕКИ РУСИЯ БЪДИ ПРЕБЛАГОСЛОВЕНА

  3. Дали ще доживеем да видим истински мъже като Орбан в българската политика или само едни престараващи се най-обикновени слуги на Брюксел?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *