Ердоган Уволни Местан! Анкара Учредява 4-та Турска Партия в България! Виж Тук:

Местан фондове

Турската партия ДОСТ все още не е учредена, а вече се тресе от скандали.

Проблемът е, че Лютви Метан иска да стане неин председател и даже се смята вече за такъв, но някои от отцепилите се от ДПС депутати не го искат за шеф.

В същото време излезе информация, че в Турция също не желаят Местан и го смятат за бита карта. Такава била  позицията на хора  от обкръжението на премиера на Турция Ахмет Давутоглу и на  президента Реджеп Ердоган, които все повече се дистанцирали от нашия лидер. На няколко пъти се появи информация в медиите, че ДОСТ ще бъде финансирана точно от  управляващата в Турция „Партия на справедливостта и развитието“.

Срещу крупните суми, които наливали обаче, от Анкара искали лоялност, подчинение и по-малко корупция. В какво е сгафил Местан, не е ясно. Най-вероятно бягството му с цел евакуация в турското посолство веднага след свалянето му не е имало добър отзвук у комшиите. Анкара смятала да кадрува у нас тайно, а с паническото си бягство в посолството Местан ги издал.

В заверата срещу Местан участват  депутатите Хюсеин Хафъзов, Шабанали Дурмуш и Айдоан Али. На тях отдавна им се носи славата, че представляват лично Ердоган в българския парламент и отстояват интересите му. Какви интереси има турския президент в България и как така има свои представители в Народното ни събрание, е въпрос, върху който политиците ни трябва доста да се замислят.

Само че не искат.

И не им е дип удобно.

Ердоган обаче смята, че щом ще си плаща за партия тук, то тя трябва да му е фанатично предана. Затова и внимателно си избира човека, на когото да се довери. И това със сигурност не е Местан.

Не е тайна, че именно Ердоган отстрани протежето си Касим Дал, като силно финансово помогна на  Корман Исмаилов да стане председател на  партията „Свобода и достойнство“. А освен тези две партии Анкара подготвя и трети политически проект у нас. (За това Skandalno.net ще ви информира през идните дни- б.а.). С което броя на турските партии в българското политическо пространство ще нарасне на 4, включително ДПС.

Колко още финансирани от Анкара турски партии ще се основат в България, питаме ние?

С Местан или без него ДОСТ ще се учреди на 24 април.

Но не стават ли твърде много? Две, три, четири… Засега!

Това не е ли пряка намеса във  вътрешната ни политика?

И докога ще си затваряме очите? Докато ни надянат фесовете и фереджетата ли? Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Нали в закона пише, че партии на верска основа не може да бъдат създавани? Защо при нас цели четири?

  2. Няма ли кой да тропне по масата и да защити България? Къде са патриотите, или са заети да ближат задника на Борисов?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *