Джулиан Асандж: Капитализмът Рухна! Ковид мерките не са заради вируса!

Капитализмът рухна още през 2008 г. Повечето хора обаче още не го осъзнават. Не осъзнават и че т. нар. ковид мерки нямат нищо общо с вируса, а са един от инструментите на предстоящата тотална подмяна на финансовата, социална и икономическа рамка на планетата. Това пише Джулиан Асанж в свой скорошен коментар. Ето какво още написа създателят на Уикилийскс:

„От 2008 г. насам капитализмът е на смъртно легло. А глобалната олигархия поддържа този обречен болник по два начина: първият е като изкуствено поддържа и субсидира финансовите и корпоративни субекти – чрез печатане на пари, контрол над паричния поток, надуване на „балони“, било имотни или „зелени“, и пр. Вторият начин за поддържането на капитализма в изкуствена кома е чрез лишаване на гражданите от социални и икономически придобивки, ограбравено им чрез повишаването на данъците и чрез приватизиране на обществената и държавна собственост.

Най- важната част от плана за реанимирането на капитализма е изкуственото увеличаване на външния дълг на държавите. Трябва да се поддържа баланса между изкуственото напомпване на глобалните корпорации с прясно напечатани пари и умишленото задлъжняване на държавите и гражданите чрез увеличаване на външните държавни задължения. Повече от ясно е, че икономиките на повечето държави вече не могат никога да покрият натрупаните огромни задължения.

В същото време обаче, дълговете на тези държави трябва да се опазят от срутване, защото тогава възниква риск от социална революция. Най- лесният начин е чрез обезценяването на националните валути и печатането на пари. В момента го наблюдаваме – печатат се безконтролно пари, за да може да се раздават помощи по повод ковид мерките. Но това в един момент ще доведе до хиперинфланция. Няма да имате нищо – ще загубите спестяванията си. Ако заради ковид мерките останете без работа, може да изгубите и имота си, ако е купен на кредит. Разбира се, банките винаги могат да опростят дълговете както на държавите, така и на техните граждани… но на цената да придобият всичко.

Задава се голямото зануляване, което един говорител на глобалния елит престорено-оптимистично нарече „Великият рестарт“. Целта на това зануляване е капитализмът да получи нов импулс. След голямото зануляване вие няма да притежавате нищо, няма да имате средства да потребявате. Но пък ще се превърнете в идеалната биомаса, ще си играят с вас, както им изнася. Дори собственият ви живот няма да ви принадлежи.

Сега пред нас, обикновените човеци, има два пътя – или продължаваме постараму, като се правим, че не виждаме постепенното израждане на капитализма в нео-феодален фашизъм. Или сменяме системата и връщаме средствата за производство в ръцете на народа.

Как мислите, се случи това огромно световно неравенство, как се появиха толкова свръхбогати хора, които сега управляват съдбата на света? Системата на капитализма ги създаде, защото тя работи за тях. Така завладяха света. И то безнадеждно. Поне засега. Самоунищожението е заложено в основата на самия капитализъм, написа бащата на „Уикилийкс“ Джулиан Асандж в обръщение към хората по света. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Най-любопитното е, че и други колоси на геополитическия анализ вече го казаха. Гледайте и последния коментар на икономиста Сарийски в Евроком, смазваща картина, с такива продажни тъпаци, които са ни обяздили.

  2. НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА ОТВОРИМ ТЕМАТА ЗА ИЗБОРА НА ПОСОКАТА, МОДЕЛА И СЪЮЗНИКА НА БЪЛГАРИЯ. ПРИ ВСИЧКИ ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ АНАЛИЗИ , КОИТО ВИЕ И НЕ САМО ВИЕ ПУБЛИКУВАТЕ СТАВА ЯСНО ,ЧЕ СВЕТА И В ЧАСТНОСТ БЪЛГАРИЯ Е ИЗПРАВЕНА ПРЕД НОВ ИЗБОР.В ПОВЕЧЕТО АНАЛИЗИ СЕ СОЧИ ЧЕ,В САЩ И ЕС ТЕКАТ ПРОЦЕСИ, БЕЛЯЗАНИ СЪС СИЛНО НЕГАТИВНИ ТЕНДЕНЦИИ.РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ РАЗВИТИЕТО НИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ, ПОКАЗВАТ ТРАЙНО НЕГАТИВНИ И РАЗРУШИТЕЛНИ ТЕНДЕНЦИИ ЗА СТРАНАТА И ОБЩЕСТВОТО. НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА СЕ ОТВОРИ ДИСКУСИЯТА, КАКВО ПРАВИМ ОТ ТУК НАТАТЪК? СЛЕД 4 АПРИЛ. И ВЪТРЕ В СТРАНАТА, И ПО ОТНОШЕНИЕ НА ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА И ГЕОСТРАТЕГИЧЕСКАТА ОРЕНТАЦИЯ НА СТРАНАТА.

  3. НАТО ЕС САЩ СОРОС ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗНАТ ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО С БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦА ПСИХПАТ И ФАШИСТКАТА МУ ХУНТА МАФИЯ ГЕРБ И ПАТЕРИЦИ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *