Джеймс Рубин: САЩ не се месят във вътрешните работи на България. Твърденията за това са Руска Дезинформация и теория на конспирацията!

„Надяваме се, че ще има правителство в тази държава“, това каза специалният пратеник на Държавния департамент на САЩ, който координира противодействието срещу опитите за чуждо влияние чрез дезинформация Джеймс Рубин пред БТВ.

На въпрос на водещия Светослав Иванов дали  американското правителство е съветвало по някакъв начин български политици или официални лица за подходи или назначения. Дипломатът отговори: Категорично не. Чух за тези твърдения. Това са абсолютни глупости. Разговарях с посланик Кенет Мертен, който ме увери, че никой в посолството не обикаля със съвети за конкретни политики или лица. Това са глупости.

„Когато се измислят подобни теории на конспирацията, бих искал да приканя хората да не забравят, че повечето теории на конспирацията не са истини“, каза още Рубин.

Дипломатът допълни: Много рядко някой ще открие нещо потулено. Няма теории на конспирацията в модерния свят, които да са истинни. Това е нещо измислено от хората за преувеличаване и подвеждане.

ВИЖ ВИДЕОТО:

САЩ нямат позиция за това кои партии трябва да са на власт. Просто искаме да се сформира правителство възможно най-скоро, което да може да работи с нас по политики, които ни вълнуват. Политики, които обясняват ползите от членството в НАТО, ползите от членството в ЕС, причините за войната в Украйна. Това каза днес пред Би Ти Ви пратеникът на Държавния департамент на САЩ, който координира противодействието срещу опитите за чуждо влияние чрез дезинформация. Джеймс Рубин.

Той допълни, че американското правителство няма и предпочитания за това как да приключат изборите. „Ние имаме мнение не за партии, а за политики. Искаме да видим България, която е член на НАТО и на ЕС, държава, възползвала се от това, че е част от западното общество, да има правителство, което да говори за това, способно да реагира на лъжите, разпространявани за войната в Украйна, за предполагаемите щети, които са нанесени. От вашите партии зависи да решат какво ще правят – не от нас“, поясни Рубин.

Попитан дали САЩ са „съветвали“ по някакъв начин български политици или официални лица за бъдещи назначения той обяви: „Категорично не. Чух за тези твърдения. Абсолютни глупости са. Разговарях с посланика, който ме увери, че никой в посолството не обикаля със съвети за конкретни политики или лица“.

Рубин подчерта, че на Балканите има няколко по-уязвими за руската дезинформация страни, като сред тях са Черна гора, Сърбия, Македония и България. „Това са все места, където руснаците вярват, че ако могат да се намесят в информационното пространство, могат да извършват информационни операции“, допълни той.

Според Рубин, когато правителства като руското се опитват да наложат своите виждания върху обществата, това не е само комуникационен проблем, а заплаха за сигурността.

„Трябва да знаем, че за Русия информационното пространство е бойно поле, това е форма на държавна политика. Те действат на най-високо правителствено ниво – президентът Путин, съветниците му по вътрешна сигурност, министърът на външните работи – те планират неща, които да се кажат, неверни тези, които да проникнат в обществата ни, защото се надяват, че по този начин ще накърнят подкрепата за правителството на Украйна, например“, казва пратеникът на Държавния департамент на САЩ.

КОМЕНТАР:

Кирчо коментира зависимостите си от американското посолство, без да знае, че го записват. Кокорчо казва , че застава зад всяка дума от записа. Бойко Борисов пък се хвали (или оплаква – не стана ясно) как от същото Посолство го привикали 3 пъти в седмицата. Идва пратеникът на Държавния департамент Джеймс Рубин, специалистът по борба с дезинформацията… и нарича тия тримата – лъжци.

Чак сега ни стана ясно какво е дезинформация! Това е всеки факт, който не е удобен на Империята на злото и тукашните й слуги!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

30 коментара

  1. Надявам се, че това НИЩО от снимката, което си позволява да нарича Родината ми „тази държава“, ще изчезне час по-скоро по посока краварската си държава. Това НИЩО, дето разполага само с две псувни идея си няма колко е богат българския речник в това отношение. Сега ще научи.

  2. СОРОС НАТО САЩ ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ !
    ОБИЧАМЕ БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ И НА И К О Г А НЯМА ДА НИ ПРОМЕНИТЕ МРАЗИМ ВИ ,НАСИЛСТВЕНО НИ НАБУТАХТЕ В ТЕРОРИСТИЧНИТЕ СИ СЪЮЗИ ! СЛАВА ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА В О В Е К И РУСИЯ !
    Н И К О Г А С НИКОГО НЯМА ДА ТЕ ЗАМЕНИМ ! БЛАГОСЛОВЕНА ДА СИ Б Р А Т С К А НАВЕКИ РУСИЯ !

    • Не вън, а направо ни го вкарват все по-навътре безвазелиново.

      Европейската комисия очаква от социалните мрежи да разполагат с екипи, които работят на всички европейски езици, заяви днес зам.-председателят на институцията Вера Юрова.

      Очаквам повече от тях, включително по въпроса с руската дезинформация, да инвестират в проверка на фактите. Държавите в Централна и Източна Европа са под постоянните удари на източници на руска дезинформация, добави тя.

      По нейните думи е необходимо социалните мрежи веднага да започнат да поставят етикети на информации, създадени от изкуствен интелект. Този интелект може да постави обществата пред нови заплахи, особено със създаване и разпространение на дезинформация, поясни Юрова. Машините нямат свобода на словото, добави тя.

      Руската дезинформационна война срещу демократичния свят започна преди години, след завземането на Крим видяхме големи руски дезинформационни кампании с прокремълски източници. Руснаците се стремят да подкопаят обществената подкрепа в ЕС за помощта за Украйна, искат да понижат доверието в демократичните институциите и в демокрацията. Трябва да защитим нашата демокрация, призова Юрова.

      Тя отбеляза, че вече 44 от най-големите доставчици на услуги онлайн са подписали доброволните правила за дейност, които предвиждат противодействие на дезинформацията. По нейните думи решението на „Туитър“ да се оттегли от правилата е грешка. Юрова съобщи, че ЕК спешно и задълбочено ще провери как „Туитър“ прилага европейското законодателство.

      Източник: БТА

  3. Може ли носител на ДЕЗИНФОРМАЦИЯ да се бори с нея? Това за нормалните хора е невъзможно, но краварския педал каза, че е възможно и той е носител на правдата и друга, освен краварската НЯМА! Ти да видиш!

  4. Заливането на медиите с едностранна информация при пълно отсъствие заради забрана от властите на друго тълкувание, освен пряко въздействие върху съзнанието в момента, има и дългосрочна, историческа и хронографска цел. Нали си представяте с какъв изходен материал ще разполагат бъдещите историци – изследователи на днешната епоха четейки публикациите и книжнината която се трупа днес? И на основата на тези изопачени факти и предубедени изложения какви изводи и анализи ще правят?

    • ЗАТОВА НЕ ГОРЕТЕ СТАРИТЕ КНИГИ А ТРОШЕТЕ КОМПЮТРИ И ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ.ПАЗЕТЕ ИСТОРИЯТА ,ТЯ ЩЕ НИ СЪХРАНИ ОТ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ.

  5. СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНО ВЪЗМОЖНО САМО С ВОЕННА НАМЕСА НА БРАТСКА РУСИЯ ПО МОЛБА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !
    ЗА ДА ДОКАЖЕМ НА РУСКИТЕ НИ БРАТЯ ,ЧЕ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ИМА СМИСЪЛ ДА УМИРАТ ЗА НАС ТРЯБВА ДА ЗАСТАНЕМ ДО “ ВЪЗРАЖДАНЕ И ЗАЕДНО ДА ИЗВИКАМЕ ! СПАСЕТЕ БЪЛГАРИЯ БРАТУШКИ В О В Е К И СМЕ С ВАС !
    НИКОЙ ДРУГ НЯМА ДА ТРЪГНЕ ДА МРЕ ЗА БЪЛГАРИЯ !
    САМО БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ Е С НАС ! ВСИЧКИ ДРУГИ ИСКАТ ДА СМЕ ПОКОЙНИЦИ И ДА СИ ПОДЕЛЯТ И ПРИСВОЯТ РОДИНАТА НИ ! САМО БРАТУШКИТЕ ИСКАТ ДА НИ ИМА !

  6. И КАК СТАВА ТОВА НЕ МЕСЕНЕ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ НИ РАБОТИ?
    сЛЕД КАТО ПЕТТЕ АМЕРИКАНСКИ БАЗИ -ЗАБЕЛЕЖЕТЕ НЕ РУСКИ, НЕ КИТАЙСКИ ,ДЪРЖАТ ПОД КОНТРОЛ ДЪРЖАВАТА НИ ?
    ЛЕЦЕМЕРИЕТО НА ТАКИВА КАТО ТОЯ Е БЕЗКРАЙНО!

  7. дезинформоторът дезинформира.Абе ти нас искаш на по прости от теб ли да ни правиш.Ако няма нищо вярно в доказателствата защо ще бързаш да замазваш нещата .Краварски подход-те са вода ненапита,други са виновни.Това пред умните българи не минава.

  8. Май е време, тези робски мантри да вземем да го пускаме под всяка новина в мрежата свързана с краварското робство.Може и да се допълва от всеки.
    –––––––––––––
    Евроатлантически ценности:
    • Заличаване на българското селско стопанство
    • Заличавана не българската икономика
    • Унищожаване на българската енергетика
    • Унищожаване на българското образования
    • Унищожение на българската армия
    • Унищожение на българското здравеопазване
    • Геноцид над българския православен народ
    • Подмяна на турското робство с руско
    • Пълната окупация на България от башибозук
    • Осмиване и заличаване на българската история
    • Осмиване и заличаване на българските традиции
    • Внушения, че българите живеят в демокрация, чрез ретранслаторите на лъжата, наречени – медии
    • Тотален джендър диктат
    • Забрана и заличаване на православието
    • Отказ от българицата – кирилица
    • Разбиване на българското семейство
    • Вяра в религията на зеленият диктат и екогогичните мантри, докато рупате червеи, хлебарки и пучи въшки
    • Цензурирана свобода на словото и насилственото право на избор
    • Назначаване на безродници, еничари и отпадъчни продукти на човешката еволюция на власт
    • Възхвала на англо-американския ционизъм, маскиран като демокрация
    • Превръщането подчинението на Запада в национален идеал на България
    • Толерантност – подчиняваш се като безполов роб на западните си господари и търпиш прищевките им, докато унищожават Родината ти и ти налагат цигански, негърски или падалски диктат
    • Българските аборигени, са длъжни да се гордеят с робството си и да го наричат огромно постижение на демокрацията
    • Свобода на словото е да ругаеш, когото ти посочат, ако кажеш истината или нещо неизгодно за британоварварите, това е руска пропаганда
    • Свободни и демократични са единствено държавите и народите, които дават всичко безплатно на САЩ, несъгласните се управляват от диктатори и задължително се поръсват с „демократични“ бомби с обеднен уран по хуманитарни причини

  9. Самата идея да изпратиш някакъв палячо, да обяснява на аборигените как „ги лъжат“ е обидна. Този обаче, няма достатъчно акъл да се срамува. Него са го пратили и той изпълнява. Сега такива са сложени да ни управляват.

    • Когато отстъпваш пред подлеца, това му дава сила.
      Подлеца се храни с отстъпленията и толерантността към него, колкото повече му отстъпваш, толкова за по-велик се мисли. Така че Иване бой по празните им чотури и да си знаят мястото.

  10. Бе да ти пикая на тъй наречения журналист.
    То като идеш у затвора и всички са все невинни и несправедливо осъдени. Миналата седмица пита посланика ся тоз капут. И какво очаква да кажа – дааа месим се !

  11. Българийо,
    За такива като тези тримата ТЕ умряха!:

    КарбоWCки- който се съсипа да прекъсва с хлъзгав охлювски поглед всеки опит на Костадинов да защити правото на българския народ да се бори за свободата си и да се защити от убийците си.

    Цанов- превърнат в “полезен идиот” поради невежеството и неграмотността си да прави с Тренев предавания за масонството на Ботев и Левски, като последния(Тренев), “удобно” пропусна да спомене факта, че франкмасонството е превзето вътрешно от сатанюгите в 18 в. и че те убиха Левски и Ботев.

    Третият- Добри Божилов, който призова българските мъже да пишат молби до МО в съответствие с Истанбулската конвенция, че си сменят пола с женски, за да не ги мобилизират.

    Дори най- извратените ми фантазии не са стигали дотам. Тъкмо да мобилизират жените и децата- за да си спасят мишките български мъже, пременени с фусти и перуки задниците.

    Желая ви приятен ден!
    Аз отивам да повръщам!

    Това са ни “партизаните”.

  12. Не е трудно човек да предположи това ако от снимката от чий „хора“ е.

  13. Ееее насират се да лъжат! ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА ИДВА НЕ ОТ РУСИЯ, А ОТ РУМЪНИЯ. Всичките им ценности на САЩ се свеждат до лъгане и крадене. В това няма нищо ценно. Боклуци! Що си не седят в техния гьол и да се огледат колко са невзрачни и тъпи.

  14. Дъртия даже се заканва че знаели аи пи адресите.Господине вземи си ай кюто и самолета през Атлантика

  15. Към българските “мъже”:
    За да се освободите от мобилизацията, посетете сайта thebulgariantimes – “писателят” и “борец” за България Добри Божилов, се е постарал да ви направи образец- с който декларирате към МО, че сте жени!
    Реших да ви улесня.
    С отвращение:
    Мина

      • Ила ме спри, Беее!
        Кво- не ти изнася да си признаеш, че всите сте импотентни боклуци!
        Че жените шъ ви спасяват, щото вий ше пишете молби, че сте с женски пол.
        Че чакате да ви избият жените и децата, за да си смените пола!
        Ила мъ спри!
        Ама гледай да се подговиш!
        И по- полека!

    • Мина, педалите виж как намериха умен начин да узаконят и наложат джендър-конвенцията.
      Скоро дори някой от съфорумците ме смъмри, че това неуспяло писателче ги разбирало нещата, за разлика от мен.

      • То хубаво ще сложат фусти и ще си режат пишоците, ама по някое време може да се приеме закон, с който да изпращат и жени на фронта, за да бранят хазарската „демокрация“. Тогава кво ще правят :)

      • Ха-ха- това е първото, което ще направят!
        Партизани като Добри Божилов са срам за България!
        Като охлюва купен хлъзгав КарбоWCки, като полезния идиот неук и неграмотен Цанов!
        И разни олигофрени като бай- хуй- да не ми се отварят, че ми е къс фитила!
        И скоро ще има само- кой какво може!
        Запомнете ми приказката!
        И се въор@жавайте, глупаци!

  16. Скъпи български жени.
    Скъпи съпруги и майки.
    Падението на т.нар. мъже достигна най- низката(правилно разбрахте-низка) точка на жалкото си съществуване и мишо стремение към бягство.
    Такова падение не ми е известно да е имало в България.
    Затова- мили жени.
    Наша е отговорността да продължим да се борим за Родината си и българските ни деца.
    Педали с перуки и фусти не са ни нужни.
    На нас остава да защитим Отечеството ни и България!
    Знам, че можем!
    Бог да ви пази, жени! Вас и децата ни!
    Наш ред е!

  17. Що се отнася до “деклараторите”, че са от женски пол- вероятно са готови да обслужват в хостели “миротворците”, които предстои да бъдат имплантирани.
    Така- драги ми смехурковци.
    Няма да се измъкнете.
    Пак отивам да повръщам.
    Да не сте посмяли повече да споменавате дори първите букви от имената на онези, които умряха, за да гледат от оня свят колко сте жалки.
    Дори и на тва сте готови.
    Само и само да си дадете задниците.
    Няма такива жалки същества! И тези жалки същества никога и по никакъв начин не трябва да се наричат българи!

  18. Няма ли кой да спре бръщолевенето на тая мина.не се трае повече.6

  19. Иначе наглостта на Брадърите е пословична.Да твърдиш след записаното признание на Кирчо,че не дирижират целия ужас у нас,да се твърди,че само България можела да спаси Украина със снаряди, а утре и с бойци е върхът на наглостта.Е няма друга такава,ние сме наред за унищожаване.

  20. Според мен решението е просто – има един терорист-хулиган в света и това е сащ. Няма ли ги – всичко ще бъде наред!Нямам предвид обикновените хора – а техните политици! Същото се отнася и за нашите политици! Особено вредни са пп дб сдс герб! Няма ги тях – няма и проблеми! Нашите мъже да не са луди да ходят на война! Мисля, че не са толкова прости!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *