„Демократична България“ се РАЗПАДА! Американското посолство им спря парите!

Макар неспирно да се презентират като единственият наистина европейски и цивилизован политически субект в България, днес коалицията „Демократична България“ прибягна до крайно недемократичната мярка – изхвърляне на гражданските квоти от изборните си листи и заместването им с партийни кадри. До грозното решение с елементи на саморазправа проамериканските неолиберали от „Демократична България“ стигнаха заради мрачни социологически прогнози, вещаещи изключително слабо представяне на коалицията на предстоящите избори.

Вече е ясно, че ДБ не само няма да подобри представянето си от последните избори – 12,64%, но е съкратило феновете си с една трета, а прогнозата е че ще продължи да губи стремително проценти електорална подкрепа. Причината за този своеобразен катаклизъм е новият политическият проект – ПП на Кирил Петков и Асен Василев. През лятото, когато отхвърлиха смело предложението на БСП за общо правителство, ДБ бяха убедени, че на едни нови избори ще спечелят още гласове и ще имат шанс да изпреварят Столетницата, което щеше да увеличи шансовете им за мандат от президента. След като стана ясно обаче, че другият американски избраник Кирил Петков ще прави своя партия, на ДБ започна ревниво да им пари под лъжичката.

Христо Иванов с половин побърза да покани бившият си съпартиец от „Да, България“ Кирил Петков за общо явяване на изборите през ноември. Но Петков предпочете да не осигурява топли кресла за бившите си съпартийци в парламента, а йезуитски отказа с обещанието след изборите да си сътрудничат. И докато процентите за ПП вървят нагоре, то за ДБ вървят стремително надолу.

Сега ръководството на ДБ се е заело да чисти листите от представителите на гражданските квоти, за да настани на тяхно място строго партийни кадри. За капак, председателят на ДБ в Столичния парламент Методи Лалов избухна срещу ръководството на „Да, България“- Христо Иванов, Антоанета Цонева и Иво Мирчев и ги призова да подадат оставки.

Иначе казано, тъмносините неолиберали около Хр. Иванов и ген. Атанасов усещат студена вълна откъм американското посолство, което очевидно вече си е намерило нови любимци и оттегля подкрепата си от тях. Изплашени, че губят благословията на Големия брат, а и финансовите му инжекции под формата на многомилионни грантове, цели структури на ДБ вече заплашват с отцепване и присъединяване към Кирил Петков. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Вярна картинка, но скоро ще се промени. Ще се намерят пари и за ДБ. Ще има и за „Ние идваме“, и за СДС в ГЕРБ, ще капне нещо и за палячовците на Слави. Няма да бъде забравен и ДПС (от Ердоган). Единствена БСП ще бъде оставена само на „хляб и вода“ да търси признание в електората само с идеи и визии макар и верни. Козяк ще опъне всички ръчки и въжета за да снижава резултата на червените, защото отделно от идеологияеските си различия, вижда голям русофилски потенциал в тази партия. А това не е хубаво. Ама никак не е хубаво след като повече от 30 години шаманите от Вашингтон гледат в кристалните кълбета и все обещават пълна американизация на територията и заличаване на така и недошлия комунизъм.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *