Григор Лилов: Мафиотският синдикат „ГЕРБ“ АД е пред Фалит! Това не беше партийна конференция, а събрание на акционери!

Проведената днес „конференция“ на ГЕРБ не беше сбирка на партийци, а съвещание на акционери в мафиотски синдикат. Защото всеки функционер на ГЕРБ е тъмен бизнесмен, наименовал се за благозвучие ”партиец”.

Поредното си посредствено и безхаберно слово Борисов можеше да произнесе по националните телевизии. Но той искаше да провери дали функционерите на ГЕРБ са с него и затова свика този митинг, наречен претенциозно от него „конференция“.

Не знам какво е видял Борисов на тая „конференция“. Аз видях, че близо половината от присъстващите изобщо не ръкопляскаха. Не ръкопляскаха дори някои членове на правителството, че и двамата му вицепремиери.

Не видях и изблици на „всенародна обич“ към вожда, а възгласите „Бойко, Бойко“ се чуха само веднъж и бяха съвсем рехави за сборище с такъв замисъл.

И още: Когато Борисов пробва реакциите на синдиката си с артистичната реплика: „Аз още сега, утре съм готов да си подам оставката“ не гръмна едно мощно и оглушително „не“. Всъщност реакция почти нямаше.

Тази липса на реакция за мен е естествена. Защото проявата, афиширана като Национална конференция на партия ГЕРБ, всъщност си беше спешно събрание на дребните и средни акционери и собственици на облигации в акционерното дружество „ГЕРБ“ АД, свикано от Борда на този мафиотски синдикат.

Всеки партиен функционер в ГЕРБ е бизнесмен и това е скелета, гръбнака на образованието, маскирано като партия. Падне ли от властта ГЕРБ, и бизнесът на повечето от т. нар. функционери, ще умре. А някои дори и в затвора ще влязат.

Eлекторат и партийци лесно се въодушевяват с празни приказки, но бизнесмени (иначе наречени партийни функционери- министрите, кметовете и общинските съветници на Хунтата…) можеш да въодушевиш единствено с перспективата за много положителни счетоводни баланси и добре напълнени банкови сметки.

На въпросната „конференция“ изпълнителният директор на „ГЕРБ“ АД – премиерът Бойко Борисов, отчаяно обещаваше, че лошите данни за състоянието на компанията, която ръководи, са временни и тя никога няма да фалира. Публиката му на ливадата в „София Тех Парк“ обаче го слушаше скептично и само от любезност тук-таме вяло ръкопляскаше (значителна част от нея обаче въобще не удари длани в длани)

Затова и босът на концерна ГЕРБ се въздържа да предложи решението – гласуваме „да“ или „не“ за смяната ми и нови, поредни промени в Борда.
Остави го за следващите дни и седмици, докато се проясни дали ще се закрепят или с колко ще падат котировките на акциите на националния концерн „Бойко Борисов“ АД, в който има и международно участие.

Григор Лилов

Събралите се на извънредното съвещание дребни акционери и облигационери също предпочетоха да не натискат за оставка сега – според веруюто в живота и бизнеса им „умно куче в мъгла не лае“.

А както винаги досега, мажоритарните притежатели (основните собственици) на пакетите акции предпочетоха да останат анонимни в сянката на случващото се. Skandalno.net

Григор Лилов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. МУТРИ ВЪН ОТ ЖИВОТА НА НАРОДА НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО С МУТРИТЕ КОИТО ВИЕ КРЕПИТЕ НА ВЛАСТ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА ЗАЕДНО С ДОСТОЙНИЯ ОБИЧАН РУМЕН РАДЕВ

  2. Какви акцеонери искаш да кажеш лайнари и пладнешки КРАДЦИ И УБИЙЦИ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *