Вече сме във Войната! САЩ поискаха от България да стане плацдарм за въздушни атаки срещу Русия и център за дислоциране на F-16. Решението е взето, публикувано е в Държавен вестник:

Кой публикува това в Държавен вестник? Обърнете внимание и на датата — 16 май. 5 дни преди провеждането на последния Поход за мир. Призоваваме експертите, в това число и тези по сигурността, да коментират значението на този документ.
И кажете моля: някой обсъждал ли е такова решение публично. Тоест, знае ли България в лицето на българския народ, какви са плановете на САЩ за страната ни, осъществявани под сурдинка и тихомълком от тези, които в момента се наричат политически „елит“.

Заключителни разпоредби
§ 1. Постановлението се приема на основание чл. 105, ал. 2 от Конституцията на Република България и чл. 22, ал. 2, т. 1 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.
§ 2. Изпълнението на постановлението се възлага на министъра на отбраната.
§ 3. Отменя се Постановление № 135 на Министерския съвет от 1996 г. за разполагане и функциониране на зенитен полигон на Българската армия в района на нос Шабла (ДВ, бр. 53 от 1996 г.).
§ 4. В Постановление № 44 на Министерския съвет от 2010 г. за определяне на зоните във въздушното пространство на Република България, в които се ограничава въздухоплаването, се правят следните изменения:
1. Навсякъде в постановлението думите „министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията“ и „министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията“ се заменят съответно с „министъра на транспорта и съобщенията“ и „министърът на транспорта и съобщенията“ и думите „министъра на земеделието и храните“ и „министърът на земеделието и храните“ се заменят съответно с „министъра на земеделието“ и „министърът на земеделието“.
2. Член 4 се изменя така:

„Чл. 4.(1) Определя опасни зони за въздухоплаване в обслужваното въздушно пространство на Република България за нуждите на Българската армия, както следва:

(2) Определените зони по ал. 1, с изключение на D-312A, D-312B, D-313A, D-313B, D-314A, D-314B и D-315, са управляеми опасни зони.
(3) Планирането, активирането, ползването и деактивирането на зоните по ал. 1 се осъществяват по ред, установен в Инструкция № 24 от 2013 г. за работа на Центъра за планиране и разпределение на въздушното пространство на Република България, издадена от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията (ДВ, бр. 88 от 2013 г.).
(4) Ползването на управляема опасна зона по ал. 1 се разрешава само ако е включена в Плана за използване на въздушното пространство или в Актуализирания план за използване на въздушното пространство, изготвен от Центъра за планиране и разпределение на въздушното пространство на Република България.
(5) Зони D-312A, D-312B, D-313A, D-313B, D-314A, D-314B и D-315 се ползват съгласно нормативен акт на Министерския съвет за разполагане и функциониране на полигон на Българската армия в района на нос Шабла.“
§ 5. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в „Държавен вестник“.
Министър-председател: Гълъб Донев

Главен секретар на Министерския съвет: Красимир Божанов

3872

Имената, посочени в Държавен вестник да си подават оставките и това решение да се анулира, като решение носещо смъртоносен риск за националната сигурност на България. Ако ли не – на ход е народа.

България става въздушен коридор за атаки срещу Русия и център за дислоциране на F-16. На територията й ще се изградят складове за боеприпаси, включително за бомби с обеден уран. САЩ искат до 1 година България да разполага с 30 000 боеспособни войници, които да са част от някакъв Международен контингент. Нашата армия в момента, заедно с администрацията общо наброява 13 000 души, останалите откъде ще дойдат. НАТО има разчет за България – военния ни мобилизационен резерв не трябва да е по-малък от 76 хил. души.

Големият въпрос е ЗАЩО никой не говори за тези решения на служебния Министерски съвет с ръководител Румен Радев?

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

23 коментара

  1. Това го бях написал вчера сутринта с линк към държавен вестник и някой го изтри.
    Геймърите шебеци как ли се радват сега, че ще гледат фойерверките на живо :)

  2. От бившите комуняги и комсомолски секретари, по-големи предатели няма!

      • Говоря за взелите решението, поставили дребните си подписчета под това предателство със съдбовно значение. Естествено някои от тях имат „богата революционна история“, но това не отменя собственото им падение.

      • Те не са се клели на НРБ пред знамето на ВНВВУ!

    • То фашизма дойде, на тоя пак комунистите му виновни. Бе, я въри при хамериканците – и на тях Путин им е виновен за всичко

  3. Краварите ще ми печелят война, а еничарите в БГ им вярват
    ––––––––
    ВВС на САЩ е в криза.Повечето от самолетите в бойния флот – F-15C / D, F-15E, F-16 C / D и A-10C – са разработени в края на 1960-те и началото на 70-те години и са придобити през 1980-те … Днес те са конструктивно и технологично остарели в сравнение с модерните китайски и руски системи за противовъздушна отбрана и изтребителите им от ново поколение. Въпреки това страната не е отделила необходимите средства за замяна на остарелите изтребители с по-мощни самолети… ”, пише деканът на Института за аерокосмически изследвания „Мичъл“, генерал-лейтенанта от ВВС в оставка Дейвид Дептула.
    Дептула обръща внимание на факта, че във военен конфликт с равен противник големи загуби на бойни самолети са неизбежни и няма да има какво да ги компенсира. „Днешните изтребители се водят от стелт пето поколение F-35A, но по-голямата част от бойния флот е самолети от четвърто поколение, включително F-16, F-15 и A-10. Тези самолети са много уязвими от съвременните китайски и руски системи за противовъздушна отбрана.
    Дептула подчертава, че самолетите, които са в основата на ВВС, са изключително износени. „Тези наследени самолети са подложени на изключителен стрес всеки път, когато летят. Износването се натрупва и взема своите жертви. В крайна сметка физиката печели. Още сега на флота от F-15C е забранено да лети с максимална въздушна скорост и с претоварване поради умората на корпуса.“
    А президентът на Националната отбранителна индустриална асоциация (NDIA), пенсионираният генерал от военновъздушните сили Хоук Карлайл, нарече най-големият проблем за ВВС на САЩ „старото желязо“: „Самолетите на ВВС сега имат средна възраст от 29 години … Някои самолети, като B-52 Stratofortress, T-38 Talon и KC-135 Stratotanker са в своето пето или шесто десетилетие. Опитите да се замени остарелият флот с нови технологии се развиват бавно.
    Генералът е много предпазлив: всъщност създаването и серийното производство на обещаващи бойни самолети в Америка всъщност се провалиха. Най-скъпият американски изтребител от пето поколение, F -22 Raptor, започнаха да го извеждат от експлоатация през 2022 г. поради незадоволителните му характеристики . През май 2012 г., тогавашният шеф на Пентагона Леон Панета ограничи полетите на F-22 поради повреди в системата за генериране на кислород на борда, които доведоха до задушаване на пилотите. На самолета беше забранено да извършва дълги полети и да се издига над 7,6 хиляди метра. За Ф-22 се изисква месечен цялостен план за техническа поддръжка за всеки 300 летателни часа. През юли 2009 г. производството на F -22, който получи прозвището Technological Nightmare (Технологичен кошмар), беше преустановено.
    „Въздушните сили стигнаха до заключението, че, наред с други неща, F-22 Raptor на Lockheed Martin няма необходимата дълбочина и обсег, за да остане предпочитаният изтребител за превъзходство във въздуха през следващото десетилетие “ , съобщи DefenseNews през май 2021 г. През същата година изтребителят започва да се извежда от въоръжение.
    След пускането на пазара на друг изтребител от пето поколение, F -35, се оказа, че той „страдаше от привидно безкраен брой грешки“, пише Business Insider . През 2021 г. са преброени 857 технически дефекта в конструкцията на F -35 , редица от които са имали „критично въздействие върху готовността за мисия“ и са застрашили живота на пилота. Lockheed Martin Corporation не отстрани тези дефекти, но продължи, както писахме, „да произвежда дефектни изтребители“.
    В средата на декември 2022 г. изтребител F-35B се разби в Тексас. При кацане самолетът се е преобърнал по нос, колесникът му се е счупил, изхвърчал е извън пистата, завъртайки се около собствената си ос и закачайки земята с крилото си. Пилотът едва успя да катапултира. Причината за инцидента е „рядък системен феномен“, свързан с вибрации на двигателя. Целият флот от американски изтребители F-35 трябва да бъде модернизиран в рамките на 90 дни, като се направят подобрения, обяви Пентагонът на 2 март 2023 г.
    Един от главните конструктори на изтребителя F -16, Пиер Спрей, нарече F -35 „пуйка“. В Америка пуйката е един от символите на хибрида от глупост и ситост. „Вземете например F -35 с вертикално излитане … Масивната задвижваща система „изяжда“ значителна част от товароносимостта на самолета, а сравнително малките крила не му осигуряват необходимата маневреност нито за въздушен бой, нито за пряка подкрепа на сухопътните сили.
    Същата липса на маневреност е характерна и за опциити, разработени за ВВС и ВМС. Максималната скорост на F -35 е около 1,6 Маха също е малко вероятно да порази въображението, тъй като тази цифра за съвременните изтребители в Русия, Европа и САЩ достига или надвишава 2 Маха.
    Широко рекламираната „невидимост“ на F-35 се постига само ако носи всичките си бомби и ракети вътре във фюзелажа. Ако оръжията са на външно окачване, изстребителят става забележим. Но дори при минимално натоварване, F -35 „не е наистина стелт за руските и китайски радари“, пише The Daily Beast .
    През последните десетилетия Съединените щати разработват изтребител от шесто поколение, който в крайна сметка се провали, както писахме . През август 2022 г. Военновъздушните сили изоставиха двигателя от шесто поколение, който беше разработван в продължение на 15 години от General Electric Aviation и Pratt & Whitney .
    Порталът Defense One излезе с унищожителна статия, възмутен от лъжите на военните, които увериха, че изтребителят от шесто поколение вече е летял и е счупил много рекорди. Оказа се, както каза министърът на военновъздушните сили на САЩ Франк Кендъл миналата пролет, че „самолетът все още се разработва и не е готов за масово производство“.
    Пентагонът вече отложи всички проекти за създаването на изтребител от шесто поколение.
    САЩ нямат напълно работещ изтребител от пето поколение, а огромният флот от изтребители от четвърто поколение вече е практически старо желязо. Изтребителите от пето поколение се оказаха непосилно скъпи за експлоатация, а възможностите им бяха силно преувеличени.
    Основната причина за сегашната криза в американската военна авиация е, че за гигантите на американския военно-промишлен комплекс е изгодно да произвеждат „фантастични“ суперсамолети. Дългосрочната надпревара за свръхпечалби доведе военновъздушните сили на САЩ до технологична задънена улица.

    Поглед.инфо

  4. Костадинов защо мълчи като *утка в нови гащи? Повече от седмица е минала от тази публикация в държавен вестник – колко пъти Възраждане призова през това време хората да излязат на улицата и да се борят с всички средства, като за последно, ако не искат да ги изколят като добитък? Или аз не съм чула за такова нещо или за пореден път имаме „вожд“, ама само майстор на гръмки приказки.

    • На същото мнение съм и вчера писах. Само ораторски приказки. Кучетата си лаят-керванът си върви. Чакам го да организира “революцията”, както се кълнеше.
      Ни вопъл, ни стон.
      Колко пъти да ви казвам, че играе контролирана опозиция и е в кюпа.
      Ама почти всеки предпочита да слуша лъжи, вместо да гледа действия и да погледне истината.

      • Революция без оръжие и революционери.
        От другата страна тежко въоръжени башибозук-робокопи с танкове и бронетехника.
        Ще ми е много интересно да гледам екшъна.

      • Там е работата, че можеше да го направи преди да ни окупират войски и танкове, ама карай.
        Друго си е революция в интернет.

      • Според мен поне, докато не започнат да избиват българските деца, народа няма да е узрял-готов за това. Но може и да греша.
        Бил съм на сбирки дълги години и ги знам народните революционери. Всички са готови на юруш да превземат света, но като се уточни датата и се почва – сега съм зает, болен съм, има гости …. Та не е толкова лесно, колкото си представяме.

  5. „Лудият“ Волен Сидеров е казал същото, почти цитат, още през 2015! Тъй като линкове често се трият, пускам само заглавието на статията. Дори е на лично място, в 24 часа.

    Сидеров: САЩ търсят плацдарм за атака срещу Русия, у нас ще има танкове на НАТО

    • болен сидероф е просто един измекар, прекарал живота си на държавна издръжка. Но поне, за разлика от останалите полит-фекалии свърши едно добро дело, като отложи с 10 г. купуването на земя от чужденци.

    • България е приклещена в тежко робство, по зле от турското, така партии те ще ни спасят на куково лято. Президентската република или цапането на конституцията още по-малко.

  6. „България има поне 30 бази на които може да приеме хиляди бомбардировача F 16. Ние сме най голямата сила в НАТО. За това не ни искат в Шенген и Еврозоната. Само РадеФ и БСП!“

    • Ехаааа. Как ли ще спи Путин сега от страх, да не го нападне тази велика сила, притежаваща хиляди фЪ16

  7. Защо никъде другаде не се говори за това??? Заспал народ. Дали някога ще се събудим

    • Защото най-големите военнолюбци хвърлят милиарди за дезинформация, а WEF заповядали на правителствата (всичките с поняколко от швабовия умнокрасивитет) да арестуват хора, четящи „фалшиви новини“. Колкото и да не харесвам бтв-то и новатв, те поне направиха опит да ни предупредят и то точно в новогодишните си програми, макар и със символи какво ни чака. Както казвам напоследък, който разбрал, разбрал.

  8. „Бомби с обеден уран“,лелеее притеснявам се за следобедните какви ще са.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *