Борисов: Вежди ми каза, че ще се самоубие заради КТБ

Борисов ВеждиВежди Рашидов ми се обади по телефона и каза, че смята да се самоубие.

Тази бомба хвърли Бойко Борисов, запитан за финансовата криза в КТБ. Вежди си държи парите на влог там и сега не може да си ги изтегли. Той ясно ми каза, че ако не може да се добере до спестяванията си, ще се самоубие.

Аз му казах, че му съчувствам, но не мога да му помогна. Това с тази банка стана много лошо. Дано да е само тя. Дано не се повлекат още по веригата, защото ще стане лошо за хората, които имат спестявания там. По наше време това беше немислимо, защото Дянков държеше финансите със здрава ръка.

Сега тук някой си писал донос за друг. Другият, чувам, излязъл в отпуска, обаче раздал лоши кредите на негови хора. Трябва да се види на какви хора са били дадени парите и защо . Това е един въпрос, който ще отговори на много неща. Кои банки на кого са, кой взима решения, кой раздава кредити и дали те не са свързани с подставени лица.

На въпрос дали и Борисов има спестявания в КТБ, той отговори, че ги държи в друга банка.

Но знаел, че много фирми и то големи, имат сметки там.

По-късно стана ясно, че там са сметките на Топлофикация, на АЕЦ „Козлодуй“, на няколко общини, на магистратите, а доскоро там са държани и парите на следствито.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *