Бойко Борисов: „Комунизмът не ни е напуснал! Да браним България от Тоталитарни режими!“ Ето как му отговориха българите:

Ние, българите все още носим дълбоките белези на комунизма, но посоката, в която се движим, е вярна. Това написа псевдо-премиерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук по повод предстоящата годишнина от спорните събития, разиграли се на 10-ти ноември 1989-а г. у нас.

„Комунизмът остави такава пропаст в Европа, че 30 години след историческото падане на Берлинската стена, източните държави още и с много усилия догонваме западните. Все още носим белезите му, все още имаме много работа, но посоката е вярна. България направи своя цивилизационен избор. И съм убеден съм, че трябва да продължим да отстояваме демокрацията и правото на свободен избор. Длъжни сме да не допускаме тоталитарните режими да се завърнат и да ни разделят!“, написа още премиерът във Фейсбук.

А ето как му отговориха българите в социалната мрежа:

Велислава Н.: Единственият дълбок белег на „комунизма“ е овчедушието и примиреността пред простотията и посредствеността на един самозабравил се тиранин, какъвто безспорно е Бойко Борисов. 30 години след преврата на 10-ти ноември 3 милиона млади и стари българи вече живеят извън родината, не знам дали са по-добре и по-щастливи, що се съмнявам някак си. Но за тия 30 години, от някога цветущата НРБ не остана и помен. Сега е навсякъде разруха и гнилоч. Каква демокрация, каква свобода, какви пет лева бълнува това банкянско недоразумение.

жалейка: Само комплесарите носят белези от комунизъм, какъвто никота не е имало по нашите земи. Имахме комунистическа партия, чиито член си беше и ти Бойко, и социализъм, който за да се харесаш на господарите си отвъд океана, услужливо наричаш „комунизъм“. Интересно е, че на едни белезите им са на челото, а на другите са отзад. Ти си от вторите, еничар западен проклет.

Капитан Кук: Банкянски, това е за теб: Думите са на Петър Дертлиев, лека му пръст: „Най-ярко и най-гръмко вдигат градуса на антикомунизма първо: хората, които просто правят кариера; второ: тези, които са обладани от едипов комплекс; трето: разочарованите от собствените си заблуди. Или, първо: кариеризмът, второ: омразата към създателя си, трето: комплексът на „нещастната любов“. Напоследък все повече мисля и за психологията на лакея, на унижавания, тъпкания, на момчето за поръчки, който изведнъж си връща за всички унижения, които е понасял с фалшива усмивка. Лакеят, който е станал господар, е нещо страшно. Няма по-опасен господар от освободения роб!“ – Петър Дертлиев Интервюто е взето на 5 септември 1991 г. и е публикувано във вестник Култура, бр. 37/1991 под заглавие „Политикът не е отмъстител“.

Анонимен: А гербаджийския тоталитарен режим кога ще приключи ?

Димитър: Така е Бочко, носим комунизма. Комунизма ще спаси света след като вие неолиберали нещастни се наиграете и всичко. Продадохте държавата ни за жълти стотинки, превърнахте Рая на земята в кочина. Сега едни прасета – човекоядци определят законите и начина ни на живот! Една продажна измет на име ГЕРБ!

Василчо лудия: Освен теб, Бойко, не знам друг да ги носи тия белези. Какъв комунизъм, какви 5 лева бе глупак? Няма ли най-после някой да каже нещо за бъдещето на тая държава? Писна ми от сълзи, сополи и яростно заклеймяване на някакво уж много мракобесно минало. Мракобесно, ама само в главите на тия платени американски подлоги -гербаджиите. Дайте да направим нещо за утрешния ден. Като си купихме F16, напуснахме ли това минало… Или още F16 трябва да купим?. Това с нищо не ни помага. Пак сме глупави, бедни и болни (защото гласуваме за продажниците от ГЕРБ).

Кирил Даскалов: „През 1990 г., когато за първи път ООН мери този показател, се дават данни за 1987 г., малко преди края на социализма. Тогава България има индекс 0,918 и е на 27-о място измежду 130 държави в света, поставена сред страните с най-висок индекс на човешко развитие. Това означава, че грижата за човека и съответно неговата свобода през предходните десетилетия е била успешна, защото по един комплексен показател страната се е оказала сред водещите в света. На първо място тогава е Япония с индекс 0,996, на 19-о – САЩ с 0,961. От балканските страни само Гърция е малко преди нас – на 22-ро място, а от бившите социалистически държави – само ГДР (21-во място) и Чехословакия (25-о място) ни изпреварват. След нас са Югославия – на 31-во място, Унгария – на 30-о, Полша – на 33-то, Румъния – на 41-во, Южна Корея – на 34-то. След това се оказва, че България катастрофално се е срутила в тази класация. През 2006 г., преди да влезем в ЕС, страната ни е на 53-то място. Не си мислете обаче, че влизането в ЕС и тържественото приемане на „европейските ценности” са подобрили нещата. Напротив, сривът назад продължава и през 2011 г. сме на 55-о място, през 2013 г. – на 58-о и няма никакви шансове да стигнем някогашното равнище от края на социализма. От началото на членството ни в ЕС до 2014 г. сме се смъкнали с още 6 места назад.

Айде, айде!: Бойко Борисов – Жалък помияр. Помияр през времето на социализма, пардон комунизма, доносничил пред ДС за колегите си. Помияр през ранната „демокроция“, охранявал колите на мафиотите от СИК, изявил се и като разтривач на ушите на Тодор Живков. Доносничил за аверите си пред новата власт. Помияр като главен секретар на МВР, прикривал мафиотите а според един американски доклад и лично участвайки в „мокри“ поръчки. Помияр като кмет на София, довел града до пълно разорение. Помияр като премиер, довел нацията до физическо изчезване. Та този помияр сега говори за нещо, което никога не е било факт в страната ни! Дори комунистите казваха че комунизмът е някъде в бъдещето, а обществото ни е социалистическо. Защото към онзи момент все още живеехме в стоково-парично общество с много общи белези с капитализма. Ама какво може да се очаква от помияр за когото кофата с помия, подхвърляна му от американските господари, е главната цел на живота му? Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. МАФИОТА ПОМИЯР БЪЛГАРОУБИЕЦ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗСТРЕЛЯ КАТО КУЧЕ ЗАЕДНО СЪС ЦВЪКО ТЕ ДВАМАТА БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ ЗАЕДНО СЪС НАТО ЕС И САЩ СОРОС УБИХА БЪЛГАРИЯ ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ДА ГИ ИЗХВЪРЛИМ СЪС КАМЪНИ И ДА СИ ВЪРНЕМ Н Р Б ЗАЕДНО СЪС НАРОДНИЯ ОБИЧАН ПРЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ ИСТОРИЯТА И БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ

  2. Винаги съм се удивлявал на слугинжа и овчедушието българско, пълзящо по корем след моментните управляващи. Сбед освобождението ни от турско робство от Царска Русия (дали няма да пратят поредната фашизирана полицейска хайка у нас???) в един разказ на български класик е описано колко много нароили борци против турците искат да седнат на държавната трапеза на връх Шипка. След 9 Сепгември чак до свалянето на Тодор Живков раздаваха званието Активен Борец Против ФашизЪма и капитализЪма. Веднага след преврата несполучилите да получат званието АБПФК или дете на такъв скоропостижно се отказваха и си изтеглиха документите. Започнаха да ги подменят със заявления за Борец против тоталитаризма. Днес една измет, забравила, че е предпочела да си остави членството в БКП, извинете, БСП, говори против тогавашната партийна номенклат,ра, чието отроче е и той. А по медии многобройни еничари – деца на партийната тогавашна наменклатура отдавна започнаха да ни учат на морал и колко лошо било тогава и как се противяли на живковисткия режим, навярно в тоалетната при запек. но за удивление на всички културни европейци, българите вече 10 години гласуват корумпирани от ново поколение да ги управляват. защо сте с толкова къса памет? Защо не прочетете „Фазимът“, вместо да го изгаряте пред тогавашната централа на СДС на „Раковски“? Не проумявате ли, че фашисткото управление вече ни е почти довело да поредната морална, дано не е и икономическа катастрофа? Какво очаквате от своето бъдеще американски роби? вашето дете да бъде убито някаде на майната си, вместо да брани тук родината си и да отглежда щастливи деца?

  3. Всички са много гневни, но единственият потърпевш от това е собствената им клавиатура… ГЕРОИЧНО!

  4. Абе мутро, ти не си ли си клел в комунизма когато те приемаха в БКП?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *