Американски самолет излетя от Бургас до Нигерия, натоварен с Българско Оръжие за предстоящата Война в Африка

Американски товарен самолет Боинг 747-446F на авиокомпания National Airlines е излетял след полунощ в неделя от летище Бургас в Сарафово и е кацнал в Лагос, Нигерия, показват данни от сайта за следене на полети FlightRadar24.

Жители на бургаския кв. „Сарафово“, където се намира летището, разказаха, че са видели камиони с товар, наподобяващ сандъци с оръжие. Българските въздухоплавателни власти отказаха да отговорят на въпроса какво карго е транспортирал самолета и дали на борда му не се превозва наше оръжие за Нигерия.

Преди дни френско-американската колония Нигерия обяви, че е готова за военна интервенция в съседен Нигер, след като бившият вече нигерски президент Мохамед Базум (колониална марионетка на Франция) беше свален от власт. Базум беше арестуван от охраната си, като военните в страната (Националната гвардия) обявиха, че сформират ново правителство, което къса дипломатически отношения със Запада и ще си сътрудничи с Русия и Китай.

САЩ изпратиха Виктория Нюланд да преговаря с военните в Нигер, но дипломатическата й визита претърпя пълен провал. Създадената и подкрепяна от САЩ ECOWAS (Икономическа и военна организация на западноафриканските държави, в която след оттеглянето и на Нигер останаха едва 10 бивши френски, британски и португалски колонии) одобри военна интервенция в Нигер „възможно най-скоро“, за да отстрани новото ръководство на страната и да възстанови подкрепяния от Запада президент Мохамед Базум.

Сред десетте държави – членки на ECOWAS, Нигерия е водещата – с най-голямо население, армия и икономика, докато останалите са държави-джуджета. Затова необичайният полет на американския товарен самолет от България за Нигерия задава въпроси дали България изпраща оръжия за още един възможен военен конфликт – в Африка.

В 12:28 ч. на обяд в събота Боинг 747-446F с регистрация N537CA на американската авиокомпания National Airlines е кацнал от Бразилия, Сао Пауло на летище Сарафово, Бургас, според сайта за следене на полети FlightRadar24.  В 3 ч. през нощта в неделя, след като е бил натоварен с голямо количество дървени сандъци, самолетът е излетял за Нигерия.

Според полетните данни същият самолет преди това е пренасял военно карго между военни бази на САЩ като Рамщайн в Германия, военновъздушна база Осан в Южна Корея, включително е летял и до летище Rzeszow в Полша, където се намира логистичната база за западно оръжие за Украйна. Всички тези полети са с позивна CAMBER, която се ползва за полети на Транспортното командване на Американската армия, показват данните на FlightRadar24. Това означава, че самолетът е превозвал военни товари за американската армия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Какви са тези названия на държавите – Нигерия, Нигер. Нигер означава черен. Такива имена не могат да се използват. Това е език на омразата. Трябва да се казва Афроамериканция и Афроамерикигер.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *