Шест жертви след обстрел на пазар в Донецк от украинската армия

Най-малко шестима души загинаха и шестима бяха ранени днес при ракетен обстрел срещу пазар в центъра на гр. Донецк, ДНР. Това заяви Алексей Кулемзин, началникът на местната администрация, предаде Франс прес.

„Според получената информация шестима души са загинали и шестима са ранени при обстрел срещу пазара „Крити“, каза той в „Телеграм“ и публикува снимки от бруталната украинска атака, съобщава БТА.

Руските медии също информират, че обстрелът е дело на украинските въоръжени сили.

Изгорял е пътнически автобус, съобщава „Известия“. Твърди се, че сред загиналите има и дете. От видеа на очевидци в социалната мрежа „Телеграм“ се виждат останките на автобуса, много кръв по пътното платно и обувки.

Според кмета Кулемзин снаряд е ударил и района на градската управа.

https://youtu.be/RlOoHvKhMvQ

Припомняме, че на 19 септември в центъра на Донецк след пореден обстрел от страна на ВСУ загинаха още 13 цивилни.

Местните власти обясняват зачестилите атаки с предстоящия референдум в ДНР и другите, отцепили се от Украйна области – ЛНР, Запорожие и Херсон, които от утре ще гласуват дали да се присъединят към Руската федерация.

Междувременно днес Москва отрече твърдението, че се предвижда да бъдат мобилизирани 1 милион руснаци. Пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков нарече тези твърдения „западна пропаганда и лъжа“. Говорителят на руския президент отново повтори, че на мобилизация подлежат единствено 300 хил. бивши военни и полицаи с боен опит и военни специалности, съобщават руски медии.

Украйна пък, където от началото на СВО са протекли три вълни на пълна мобилизация на населението, днес забрани на украинските студенти – мъже, които учат в чужбина, да напускат страната, за да учат, докато действа военното положение, съобщи украинската агенция УНИАН, като цитира говорителят на държавната гранична служба Андрей Демченко. Възможността на учещи зад граница украинци да напускат страната е отнета от 14 септември.

https://youtu.be/UNfQ99gjPkE

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

3 коментара

  1. Русия трябва да започне истинска война а не само демонстрации. Това протакане въобще не води до намаляване на жертвите. Стратегическата авиация не е задействана, на територията на Укр още има ток, влакове, трафик, мостове и не са блокирани доставките на оръжия. Износа от Русия за САЩ не е мръднал докато от САЩ за Русия почти е спрял. Ако не се събудят руските управници никаква мобилизация няма да помогне

  2. ИВАН КАЛЧЕВ “ ГЛИГИ “ НАЕМНИК В УКРАЙНА СРЕЩУ БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ КАНДИДАТ ДЕПУТАТ ОТ ДБ ЖИВ ДА НЕ СЕ ВРЪЩАШ В БЪЛГАРИЯ ТИ СИ СРАМ И ПОЗОР ПРОКЛЕТ ДА СИ ДОЛЕН ФАШИСТ ПСИХОПАТ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *