Турция пак наглее и се гаври: Турски бойни самолети кръжат над Гърция!

изтребителЧетири турски изтребителя за пореден път нахлуха  във въздушното пространство на Гърция вчера.

Това съобщи  гръцкото Министерство на отбраната, което всеки ден отчита нарушенията на съседите. Самолетите на турските ВВС са пресекли границата в северната част на Егейско море цели три пъти, а това не са били случайни полети, защото на две от машините имало авиационно въоръжение.
В момента Турция играе зловеща игра на война и вероятно плаши Гърция. При всеки случай на нарушение на пространството, гръцки изтребители, които са в бойна готовност са се вдигали да защитят небето си, но колегите им в това време се връщали в собственото си въздушно пространство.

Атаките и опасните игри стават всеки ден и явно се правят нарочно, отбелязват военни наблюдатели. Откакто ЕС заяви, че Турция може да бъде приета само при условие, че се реши въпросът с Кипър, Ердоган показва мускули на съседите си, а по този начин и на НАТО.

Двете страни са членки на Алианса, но Генералният щаб не може да спре турците да се гаврят с Гърция. Това за кой ли път показва, че НАТО е организация, надживяла времето си и в конфликти като този е безсилна да се справи.

https://youtu.be/_tf-NQ2VYws

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *