Спал ли е кметът на Симитли с Бойко Борисов и има ли свобода на словото в България? Арест за шега – това и при Живков го нямаше! Виж Тук:

3
агромах
Методи Бачев

Скандалният клип с шефа на „Агромах“ стигна и до  Народното събрание.

От БСП днес са поставили въпрос към министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова  – кой е наредил да бъдат арестувани  шефа на „Агромах” Методи Бачев и  журналиста Иван Хамбарджийски. И то за 24 часа, сякаш са престъпници!

Скандалът гърми вече цяла седмица и целият абсурд в него е, че причината за ареста е шеговита реплика на бизнесмена Методи Бачев по адрес на Бойко Борисов.

По време на купон в симитлийското село Черниче, където се проведе на 19 август традиционен празник, който винаги се организира от кукерската група на Бачев, бизнесменът е на градус, пее по микрофона, заедно с Коцето, вдига настроението на присъстващите и в диалог с актьора Краси Радков внезапно заявява, че ще му довери една тайна.

Тайната е изречена на висок глас и по всичко си личи, че е шега! А изречението е: „Знаеш ли, Краси, че кметът на Симитли е спал с Бойко Борисов?“.

В залата настъпва леко стъписване. Краси Радков не знае какво да отговори, а четирима от веселящите се веднага излизат навън, уж че са се възмутили.

Бачев ги нарича мишоци и се опитва да пее „Черна роза“, но Константин му взима елегантно микрофона, под предлог, че е пресипнал. След това тържеството продължава.

АгроЖурналистът Иван Хамбарджийски пък публикува по-късно видеото с изцепката в интернет, за да  вдигне интереса към сайта си.

Видеото е гледано от 100 хиляди души.

Часове по-късно Хамбарджийски и Бачев са арестувани от полицията и вкарани за 24 часа в ареста в Благоевград.

Малко по-късно шефът на полицията в града пък е отстранен от работа за самоволни действия.

Няма как да ги арестува, без да му е наредено отгоре, категорични са депутатите от БСП и настояват: „Искаме да знаем кой е наредил ареста – Румяна Бъчварова или друг човек“.

Искаме да знаем и защо началникът на полицията после е бил уволнен.

Случаят стана повече от скандален, тъй като обидата не е изречена в национален ефир, а на селско тържество. Бачев е достатъчно пийнал и просто се прави на оригинален или намеква за специални политически отношения между кмета и Борисов.

Подобни шеги стават на почти всички партита и вечеринки и не е ясно защо се е стигнало до арест.

Според адвоката на Бачев, той може да съди държавата в Страсбург за незаконно задържане. От своя страна Бойко Борисов може да съди Бачев за обида като частно лице, но за арест и дума не може да става.

Някой просто се е престарал с опандизването  на бизнесмена и журналиста.

Клипът е хит в интернет и сега въпросът е ще бъдат ли арестувани и всички, които са го гледали?

Това  поражда и основателни въпроси дали в България цензурата не е станала толкова голяма, че те вкарват в кауша, ако кажеш шега, виц или малко по-пиперлив каламбур за премиера.

По тази логика трябва да бъдат вкарани в килиите всички, които открито го наричат тиква, бастун и използват всякакви обидни епитети.

Дали пък не се връщаме в годините, в които заради един виц те пращат в Белене?

Лично Борисов ли е наредил ареста, или хора около него, които искат да му се докарат?

Трябва ли сега всички да треперим, за да не ни приберат по килиите?

Има ли в България свобода на словото, или не?

Полицията репресивен орган ли е нейна работа ли е да защитава честта на управниците?

Много въпроси, на които оставяме читателите да си отговорят сами. Skandalno.net

ВИЖТЕ СКАНДАЛНОТО ВИДЕО:

https://youtu.be/uzC9KPbRUdE

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. О, а на градските вечеринки е още по-идиотско. Но чак пък арест за това? Прекалено е герберастко

  2. Имам предложения: 1. Да поканим световно известният режисьо Евгени Михайлов да направи филм с примерно заглавие „сезонът на онождането“. За сценаристи могат да се поканят Иво Сиромахов и Ивайло Вълчев.2.Спешно да се възложи на Министерът на културата лично да направи скулптурна група “ Онождането наБойко“, която да се постави пред официалния вход на НДК.ТРябва да се бърза за да се експонира за откриването на Председателството на ЕС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *