Скандално ли е да се залага на политика – анализ от Efirbet?

Efirbet e една от водещите у нас платформи за анализ на онлайн хазартната индустрия у нас. Освен че предоставя полезни ревюта на конкретни платформи, на този сайт можете да откриете и любопитни факти и проучвания за пазара за спортни залози и казино игри изобщо. В едно такова проучване от Efirbet анализират пазара за залози, но на спортни събития, а на политика. Защото ако досега не знаехте, трябва да ви споделим, че можете да прогнозирате и такъв тип мероприятия – политически (да кажем, избори). Ако се чудите как да поставите такива залози у нас, Bwin за България е един от най-ярките примери. Тук можете да намерите множество опции за прогнозиране на политически събития от цял свят. Въпросът в случая е доколко правилно и дали не е скандално подобно залагане?

Истината е, че за някои страни залозите на политика са не просто скандални, ами направо забранени. В САЩ продължава да има забрана за подобни прогнози. Според американските власти те биха опорочили нормалното протичане на изборния ден, а и биха компрометирали стандартните в страната политически настроения. Ако в САЩ достъпът до определени международни букмейкъри е позволен, залозите на спорт там не са позволени.

От друга страна, има една държава, която е особено либерално настроена към залозите на политически събития. Всъщност, става въпрос за една от най-либералните страни по повод залозите по принцип. Разбира се, говорим за Великобритания. На Острова няма никакъв проблем да направите прогноза за това коя партия ще спечели следващите избори, а и в повечето хазартни сайтове има доста пикантни залози, свързани с Кралицата и приближени до двора, например залог за пола на следващото дете, което ще се роди на Принц Хари и Мегън.

Защо обаче едни държави позволяват прогнозите за политика срещу реални пари, а други изцяло ги забраняват? Конкретно САЩ ги забраняват от гледна точка на националната сигурност. Всъщност, тук в Америка въпросът за залозите е все още деликатен. Той става такъв след популярния и до ден днешен голям скандал, наречен случаят Chicago Black Sox. Скандалът се свързва с продаден мач на бейзболен отбор и множество замесени играчи в аферата. И въпреки че от случая са минали десетилетия, в САЩ все още са предпазливи по темата.

Трябва да отбележим, че във Великобритания също е имало подобни скандали. И то не веднъж. И то засягащи култови футболни отбори като Манчестър Юнайтед и Ливърпул, например. Въпреки това, в Англия няма никакви специфични ограничения за залозите, в това число и за политика. Интересното е, че на Острова са доста активни, когато предстоят избори в САЩ. Ако в Америка местните не могат да залагат за това кой ще стане следващия президент или коя партия ще оглави управлението, във Великобритания играчите масово поставят своите прогнози за тези събития. По време на избори в САЩ на Острова доста се активизират в тази насока и букмейкърите предлагат всевъзможни пазари, свързани с тях, включително и за краен победител.

В България е позволено да се залага на политика. У нас няма кой знае какви забрани в тази насока. Все пак, трябва да отбележим, че са малко международните букмейкъри, които включват в програмата си залози, свързани с родната българска политика.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *