Румен Радев краде кадри на БСП за новата си партия с Петков и Василев!

Глашатаи на президента Румен Радев са обикаляли структури на БСП за да разпитват членове на Столетницата дали биха се включили в бъдещ проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев. Това заяви днес депутатът Георги Свиленски, а вчера същото разкри и лидерът на левицата Корнелия Нинова.

„Попитах президента Радев в прав текст дали е вярно, че подкрепя нов политически проект. Той така и не ми отговори, а отклони темата. Но аз ще настоявам БСП да получи отговор на този въпрос“, заяви Корнелия Нинова.

А ето и коментарът на Свиленски: „За БСП е проблем, че Радев крие намеренията си. На въпросът ми дали подкрепя евентуален политически проект на Петков и Василев, Президентът ми отговори, че страната няма нужда от нова партия, а от по- широка политическа платформа. Той просто отклони темата. Същото правят и служебните му министри Петков и Василев – избягват категоричен отговор на въпроса за новата им партия. Но в същото време са министри и злоупотребяват със служебното си положение за партийни цели“, заяви депутатът от левицата Георги Свиленски.

Той съобщи още, че ръководството на БСП е било сигнализирано от няколко свои структури, че емисари на президента Радев са се опитвали да ги привлекат към нова политическа партия, оглавявана от министрите му Кирил Петков и Асен Василев. На места са водени разговори с отделни членове, но е имало и предложения за откъсване на цели структури, разкри Свиленски.

БСП няма да оттегли подкрепата си от Радев и Йотова за втори мандат само ако президентът даде ясен отговор дали работи за друг политически проект. Според Свиленски, подобен опит за политически инженеринг чрез откъсване на структури от БСП, няма да успее. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *