Обрат! ГЕРБ Биха Шута на пионката си Гинка Върбакова! Ето как Борисов замете скандала с ЧЕЗ под килима:

Шизофренното поведение на държавата и на премиера Бойко Борисов по сделката с ЧЕЗ започва да става все по- притеснително. До преди ден министър- председателят и цялото гербаджийско правителство ни убеждаваха, че нямало как да се намесят в сделката. А контролираните от тях институции вдигаха рамене. Продажбата нямало как да бъде спряна. Сделката била между частни фирми и нищо не можело да се направи.

Тази сутрин обаче шизофреникът Борисов ни сервира „ново 20“ от неизчерпаемия си мошенически репертоар! Гинка Върбакова му отиде да на крака. А след срещата пазарджишката бизнесдама разкри, че Борисов поискал държавата да откупи дяловете на ЧЕЗ от фирмата й.

„Премиерът желае да има пълен контрол върху сделката с ЧЕЗ“, заяви Гинка Върбакова от кулоарите на парламента, където даде специално изявление. След срещата с премиера Борисов, отлитала за Чехия, за да разговаря с шефовете на ЧЕЗ дали може българската държавата да получи контролния пакет акции в закупеното от нея енерго дружество.

И изведнъж се оказа, че има какво да се направи! Че държавата, не само че може да се намеси в сделката, но дори може да откупи дяловете на ЧЕЗ в България.

Интересно! След като Бойко Борисов през 2009 г. продаде останалите 33% от държавните дялове на ЧЕЗ, сега реши да ги откупи обратно! След като уж нямаше какво да направи, защото сделката била частна, сега се оказва, че държавата директно може да си прибере ЧЕЗ!

Или Бойко Борисов се опитва отново да финтира обществото, което много му е набрало, заради нечуваната му наглост. Или наистина, от самото начало държавата е можела да се намеси и да осуети сделката. Но просто не е искала да го прави. Или от ГЕРБ са преценили, че нямат нужда от подставено лице. Така и така всички вече разбраха, че именно те стоят зад сделката и те купуват ЧЕЗ.

Вчерашния скандал, който втрещи чешкия премиер Андрей Бабиш, заради лъжата на Бойко Борисов за предоставени секретни документи, обаче нажежи ситуацията до червено. Андрей Бабиш не само изобличи българският премиер в лъжа, но и разкри как българската държава е лобирала в полза на Гинка Върбакова!

„Министерство на финансите многократно ни повтаряше, че купувачът е сериозен, а финансирането му е прозрачно“, заяви Андрей Бабиш. А се наложило България да лобира, тъй като Чехия не погледнала с добро око на фирмата- фантом на Гинка Върбакова.

Чешкият премиер Бабиш разкри лъжите на Бойко Борисов и ГЕРБ

ЧЕЗ пък получили писма от три български банки, които гарантирали, че ще отпуснат кредит на кандидат- купувача „Инерком“. Това разкри пиарът на чешката компания Ладислав Крших. Едната от банките е „Българска банка за развитие“, която първоначално отрече да има отношение към сделката. Но от ЧЕЗ твърдят точно обратното – че същата ще подкрепи „Инерком“. Другите две са „Уникредит Булбанк“ и „Първа инвестиционна банка“.

Оказва се, че цялата българска държавна машина – 3 министерства и някои от най- влиятелните бг. банки, са лобирали пред ЧЕЗ в полза на пазарджишката фирма.

А от самото начало на скандала, премиерът Борисов най- нагло лъже, че правителството нямало нищо общо със сделката между ЧЕЗ и Гинка Върбакова. Никой нищо не знаел!

На практика вече няма нужда от бутафорното разследване, което министър- председателят нареди на подчинените му институции. Чехия разкри цялата необходима информация относно финансирането на Гинка Върбакова и лобирането на българската държава в нейна полза. А Бойко Борисов, ако иска, да разследва сам себе си.

В крайна сметка, скандалът вече се замита под килима. Дори държавата да придобие дял от ЧЕЗ, следващият път ГЕРБ и Борисов просто ще направят сделката тихомълком. И без опасност чехите да се обадят и да им разкрият номерата. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. АЛО, КЪДЕ СТЕ БЕ. ЗАЩО ВИ НЯМА НИЙДЕ. МЪЛЧИТЕ. КАКВО МУ СЕ КАЗВА НА ТОВА.

  2. Мошеник номер едно. Българският Кашпировски. – “ Сложете една чаша с вода пред телевизионния екран и аз като правя заклинания и махам със ръце , водата става магическа и лековита. Пийте от тази вода и ще се излекувате от всички нелечими болести.“ Ха ха ха .

  3. И все пак бих попиталб един жетел от от село, пардон, град Банкя във връзка с аферата ЧЕЗ – кои бяха ези „Гадове“?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *