Изтръгнаха паметника на граф Игнатиев във Варна

Бюстът на паметника на граф Игнатиев във Варна е изтръгнат от постамента му, предава БНР.

Цялата фигура на монумента е била съборена и се търкаля пред паметника, а в момента от Областната дирекция на МВР проверяват случая и снемат отпечатъци.

Към 11.15 часа фигурата на граф Игнатиев вече я няма, отбелязва БНР.

Община Варна ще съхрани бюст-паметника на граф Н.П. Игнатиев до възстановяването му, съобщиха от общинския пресцентър.

По-късно от полицията ще изнесат повече информация за очевидно поредната русофобска вандалска проява. В района има много камери и извършителите ще бъдат установени, подчертаха от ОД на МВР във Варна.

В 9:10 ч. тази сутрин гражданин е сигнализирал дежурния служител в Община Варна за вандалски набези върху паметника на граф Н. П. Игнатиев, който се намира в Градската градина между Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ и филиала на театъра във Варна, съобщиха от Община Варна.

Директорът на дирекция „Култура и духовно развитие“ Антония Йовчева и началникът на Общинска полиция гл. инспектор Георги Ковачев са констатирали, че металните планки в основата на бюст-паметника са изкривени, вероятно с лост, ръбовете на постамента са откъртени и винтовете са компрометирани. Няма липсващи елементи.

Монументът е демонтиран и ще бъде прибран и съхранен, докато не бъдат отстранени повредите по него. След това ще бъде възстановен на мястото си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. За училите „История на България“ в Харвард или по разни курсове към НПО-тата на Сорос, това са нормални действия. Тяхната свобода е дошла на крилете не американските бомбардировачи, горди американски рейнджъри са гонили руските окупатори, а партизаните на Сенклер са им помагали. С една дума каша в главата, дупка в душата.

  2. И у нас досущ като в Украина има много промити мозъци. Какъв духовен напън трябва да имаш, какъв кураж и какво още за да идеш и да съсипваш паметник на личност, която даже няма нищо общо със Съветска Русия. Такива трябва да бъдат хващани и опозорявани, да ги развеждат през целия град, преди да бъдат закарани в затвора.

  3. АБЕ КОПЕЛЕТА,АКО НЕ БЕШЕ РУСКАТА АРМИЯ СЕГА ЩЯХТЕ ДА СТЕ ЕНИЧАРИ БЕ? КАКВИ КУЧКИ ВИ РАЖДАТ? ЩО НЕ ЗАМИНЕТЕ ЗА УКРАЙНА БЕ,МРЪСНА СГАН,ТА ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ВАС? ПА ДА ВЗЕМЕТЕ И МАЙКИТЕ СИ,ДА ЗАРАБОТЯТ НЯКОЙ ЛЕВ,ДОКАТО ВИЕ ЧАКАТЕ ЗА ЧУВАЛИТЕ!

  4. ,,Промити мозъци“, отнесено към тези идиоти е нонсенс. Промива се нещо дето го има. А дебилите, естествено не знаят, че нищо не се забравя.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.