Директорът на най-голямата US-банка „Джей Пи Морган“: САЩ са на ръба на пропастта, следва непреодолима криза (С ВИДЕО)

Главният изпълнителен директор на най-голямата американска банка „Джей Пи Морган Чейс“ Джейми Даймън предупреди, че тъй като дългът на САЩ продължава да расте, икономиката на страната е на път да потъне в тежка и непреодолима криза, която ще има глобални измерения.

На въпрос как ще се отрази това, ако правителството не успее да се справи с проблема, Даймън даде за пример икономиката на САЩ през 1982 година, когато инфлацията е била около 12%, основният лихвен процент – 21,5%, безработицата – около 10%, а външния дълг на страната – около 35% от брутния вътрешен продукт.

„Днес съотношението на дълга към БВП е над 100%“, отбеляза той и заяви, че се очаква до 2030 г. дългът да достигне невероятните 180% от БВП.

Според Даймън ситуацията прилича на „хокеен стик“, до който САЩ все още не са достигнали, но когато играта с него започне, чуждите пазари ще се разбунтуват, тъй като те притежават 7 трилиона от държавния дълг на Америка. 

„Това е пропаст, която се намира на около 5-6 години разстояние от нас, а ние се движим към нея с близо 100 км/ч“, каза Даймън. 

Освен това той определи нарастващия американски дълг като най-предвидимата криза в историята на страната до момента, като се съгласи с мнението на колегата си и бивш председател на Камарата на представителите на САЩ Пол Райън.

Икономистите все по-често бият тревога за главоломното темпо, с което Конгреса и Белия дом харчат пари, съобщи FOX Business. Според тях това заплашва федералния дълг, а перспективите той някога да бъде изплатен стават все по-мрачни.

Ако този дълг се материализира, той ще представлява най-тежкото дългово бреме в световната история и ще срине икономическото положение не само на САЩ, но и на много други държави по света.

ВИДЕО ОТ ИНТЕРВЮТО С ДИРЕКТОРА НА „ДЖЕЙ ПИ МОРГАН“ ДЖЕЙМИ ДАЙМЪН ВИЖ ТУК

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Дрги български олигофрени, продължавайте да вЕрвате в робовладелческия и колониален морал на Щатите.Продължавайте да им изпращате пари, с които се заробвате по най-тъпашкия начин и се радвайте на атлантическите им ценности.

  2. Да приемат рублата, по примера на аржентинската кукундрела с резачката, може пък да се спасят!

  3. Сатанинското племе пропастта няма да го затрие, нежни са няколко сармата, но Путин и малките путенца около него нещат да ги ощастливят.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.