Ядем отровни плодове и зеленчуци

otrovaПролетта – сезонът на плодовете, зеленчуците и опасните химикали! Резултатите от последните изследвания на храни, поръчани от български неправителствени организации в европейски лаборатории, са потресаващи. Най – консумираните продукти като марули, домати, краставици и цитрусови плодове съдържат опасни пестициди в пъти над допустимата норма. Дори в някои проби са открити химикали, забранени от години в България и ЕС.

Кой се грижи какви храни ядат българите? Отговорността се разделя между министерство на земеделието и здравното ведомство. Въпреки уверенията им , че редовно проверяват

Апетитни отвън, отровни отвътре
Апетитни отвън, отровни отвътре

храната и съставките й, резултатите до които достигат рязко се различават с получените от независими европейски лаборатории. Според министерство на здравеопазването, в българските храни са открити по – малко от 1% опасни вещества. От земеделското посочват около 40% съдържание на пестициди.

Резултатите от Европа обаче са още по- шокиращи. В холандска лаборатория са проверени 25 проби от няколко вида храни. Откриват над 90% пестициди в изследваните образци. Някои от продуктите съдържали по – няколко вида отровни вещества, включително и забранени за употреба в ЕС.

Откъде идва гигантската разлика? В другите европейски страни храните се проверяват за повече от 100 вида опасни химикали. Въпреки че у нас се правят по- чести изследвания, изпълнението им е некачествено.

Пестицидите бавно и системно увреждат тъканите и органите в човешкото тяло. Водят до рак, нарушават възпроизводителните функции, предизвикват мутации. skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Да е обявен уволнен проверяващ? Няма такъв в тази държава.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *