Волен Сидеров пощуря – вилнее в сутрешните блокове на БНТ и БТВ

Волен нахлува в сутрешния блок на БТВ
Волен нахлува в сутрешния блок на БТВ

Волен Сидеров реши да се завърне към имиджа си на краен националист с няколко добре режисирани скандала по две от националните телевизии – Би Ти Ви и БНТ. Неистовото желание на лидера на „Атака” да стане президент го принуди да мине в опозиция на управляващите, които безмълвно подкрепяше само допреди три месеца, когато влезе в надпреварата за „Дондуков” 2.

Сидеров разбра, че няма как да съчетае плюскането от препълнената копанка на ГЕРБ с имиджа на защитник на неоправданите българи. А и управляващите хитро го изпързаляха. Докато работеха по проекта си да разцепят парламентарната група на РЗС и да купуват един по един отлюспващите се депутати на Яне Янев, разчитаха изцяло на Атака за прокарването на законите си. Междувременно, някои от хората на Сидеров в парламента надушиха далаверата да си „независим” и да гласуваш с ГЕРБ, и напуснаха Белия вожд.

Волен обаче толкова се главозамая, че реши съвсем да му отпусне края. Така се стигна до скандалното нападение над молещи се мюсюлмани в центъра на София. Участници в събитията пред Баня Башъ разкриха по- късно, че именно Сидеров ги е насъскал да атакуват. Тогава ГЕРБ най- после разбраха, че повече не бива да се заиграват с лидера на Атака. Проблем да го изритат обаче нямаше, тъй като вече си бяха подсигурили достатъчен брой „независими” депутати на хранилка.
Навярно именно хитрият номер на ГЕРБ да използват и после да захвърлят Сидеров и партията му, извадиха от релси

Волен работеше за Мултигруп
Волен работеше за Мултигруп

Волен. Лидерът на Атака разбра, че е предаден и се обърна против доскорошните си партньори. А едва ли имаше и друг избор.

Краткият съюз между Сидеров и ГЕРБ обаче изигра лоша шега на Волен. Значителна част от привържениците на партията му се оттеглиха, отвратени от договорката на любимия си лидер с Бойко Борисов. За да мобилизира верните си гласоподаватели и да прикотка напусналите редиците на партията, Сидеров се завърна към добре изпитани прийоми – като агресивно поведение по време на интервюта, нахлуване в сградите на медии, открито призоваване за разчистване на сметки с малцинствата. Въпреки че тази линия на поведение му донесе два мандата в парламента, този път обаче едва ли ще даде резултати. Причината е повече от ясна – Волен Сидеров също се ояде. Лидерът на Атака гузно отказа да коментира въпроса за офшорките, в които е натрупал пачките от съучастието си в слабото управление на ГЕРБ.

Блюстителят на морала в политиката и защитника на неоправданите българи, какъвто образ се опитва да поддържа Сидеров, отбягва и темата за една своя предишна длъжност – пресаташе на „Мултигруп”. Да, големият националист, всъщност е бил на хранилка при един от най- изявените бандити и грабители на България – Илия Павлов.

Волен Сидеров нахлува в студиото на БТВ. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.