US нобелов лауреат: Украинци, не вярвайте на Блинкен! САЩ ще ви захвърлят, както направиха с Афганистан и Виетнам!

Проф. Джефри Сакс: Колко трябва да са глупави тези в Белия дом за да продължават ескалацията в Украйна, рискувайки ядрена война с Русия

Въпреки обещанията си, че ще подкрепят Украйна колкото е необходимо, Съединените щати ще я изоставят така, както навремето изоставиха Южен Виетнам и Афганистан.

Това заяви US анализаторът и нобелов лауреат проф. Джефри Сакс от Колумбийския университет, който е считан за един от най-добрите икономисти в света, в интервю за американския телевизионен водещ и блогър Андрю Наполитано.

Коментирайки посещението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен в Киев и неговите мъгляви обещания без конкретика относно това, че американската помощ за Украйна ще продължи, икономистът отбеляза, че не трябва да се вярва на нито една дума на американските държавни чиновници.

“Виждали сме това много пъти. Представих си държавния секретар на САЩ Блинкен как произнася същата реч в Южен Виетнам, минути преди хеликоптерът му да излети от покрива на посолството. Представих си как произнася същата реч и в Афганистан. Гледали сме това шоу много пъти в нашата история, пълна с лъжи и престъпления. Всичко, което Белият дом в момента иска да постигне в украинския конфликт, е киевския режим да не падне преди американските избори през ноември. Иначе във всички, което Блинкен каза в Киев имаше толкова много откровени лъжи, че дори не си струва да се обсъжда”, заяви Сакс.

Милиардите долари помощ, които САЩ и Европа отпуснаха на Украйна, са пари, хвърлени на вятъра, защото украинските въоръжени сили няма да успеят да спрат настъплението на руската армия, коментира още той.

“Украинските въоръжени сили търпят поражение от руските войски. Отбранителните им линии се рушат. Американската помощ там е напълно безполезна, ние хвърлихме на вятъра милиарди долари. Тя няма да спре руската офанзива, защото руснаците воюват по собствените си граници, а ние на хиляди километри, а освен това руският ВПК е няколко пъти по-голям от нашия. Помощта на Китай и други руски съюзници дори няма да я коментирам. И въпросът сега е колко глупави трябва да са тези в Белият дом, щом продължат ескалацията и рискуват ядрена война”, завършва професорът.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Къде ги виждате тези украинци бе? Или имате в предвид 20% католико-сатанисти?
    Всичко останало са руснаци, българи и малко унгарци.

  2. Вчера гледах видео, че майката на Нюланд е била от Бесарабия, в периода в който са избягали от там към щатите, Украйна не е съществувала все още, нито „украинци“ е имало, все още си е било Русия, но… щом е от Бесарабия, следователно е рускиня или българка майка И, голям майтап ако е рускиня, а тя си изтрепа рода там сама, изтрепа си собствените роднини и защити Зеленски!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *