US милиардер алармира: Веднага изтеглете парите си от САЩ. Страната върви към втора гражданска война

Все повече държави изтеглят златото и валутните си резерви от САЩ, което с бързи темпове срутва господството на долара като световна валута

В Съединените Щати ситуацията е такава, че емблематични и известни инвеститори, които големият бизнес следи с внимание и следва препоръките им, започнаха масово да съветват компаниите спешно да изтеглят активите и парите си от финансовия сектор на САЩ.

Конкретно наскоро това направи американският финансист и мултимилиардер Рей Далио.

В интервю за Financial Times той обясни призива си с наличието на много опасности и даже апокалиптични тенденции за капиталите в днешна Америка.

Рискът да загубите всичко е много голям!

Според бизнесмена политическият климат в САЩ създава висок риск от втора гражданска война в страната.

Далио смята, че вероятността от развитието на подобен сценарий е около 60%. Естествено, като американски гражданин и като един от най-големите финансисти и инвеститори в Америка, той е много загрижен.

Свидетели сме на крайна поляризация в американската политика и непознат в новата ни история кризисен период. В момента сме на ръба във финансов и ресурсен аспект – губим огромно количество пазари и територии с ресурси. Вероятността от втора гражданска война нараства, бих казал, че вероятността тя да се случи вече е по-голяма отколкото да не се случи- каза милиардерът.

Рей Далио подчерта, че гражданска война не е когато хората „грабват оръжията и започват да стрелят“, а когато хората спрат да се придържат към златната среда в политиката и да вярват в принципите и фундаменталните за съществуването на държавата правила.

В Съединените щати тези институции са точно на ръба на неизпълнението на условията за тяхната легитимност.

Повратният момент в случая са изборите през ноември тази година. Основателят на Bridgewater Associates Рей Далио препоръча на инвеститорите да преместят поне по-голямата част от активите си от Щатите в други страни, като Индия, Сингапур, Индонезия, Малайзия, Виетнам и редица държави от Персийския залив.

Призивът на Далио беше последван от не по-малко известния инвеститор – мултимилиардерът Уорън Бъфет.

Той вложи 7 милиарда долара в швейцарска компания. Ако наблюдаваната през 24 г. тенденция на изтичане на капитали от САЩ стане още по-масова, това заплашва със срив самата идея САЩ да продължат да са убежище на световната икономика и бастион, в който се трупат спечелени в чужбина капитали.

Описаните промени очевидно ще доведат до тежки последствия и за долара.

Вече няколко важни африкански и близкоизточни страни започнаха да изтеглят своите златни и валутни резерви от Съединените щати през последните месеци на фона на нарастващите опасения от нестабилността на икономиката на САЩ и сигурността на нейната политическа система, съобщава Houston Post.

Според изданието става дума по-специално за страни като Нигерия, Южна Африка, Гана, Сенегал, Камерун, Алжир, Египет и Саудитска Арабия, които на практика са най-важните за САЩ региони на Африка и Близкия изток.

Техните действия по изтегляне на резервите повдигат въпроси за бъдещето на щатския долар като основна резервна валута в света, отбелязва вестникът.

Действията на тези държави подкопават господството на долара и постепенно го унищожават.

Тенденцията бележи значителна промяна в глобалната икономическа динамика и подчертава нарастващия скептицизъм сред страните по отношение на традиционния статут на щатския долар и американските финансови институции на безопасно убежище.

Решението за репатриране на златни резерви не е просто символично.

Процесът отразява по-дълбоки притеснения на тези страни относно траекторията на американската икономика и опасните тенденции в нея към високомерно поведение с чужди средства.

Всъщност това, че много правителства по света вече изтеглят държавните си резерви и капитали от САЩ е на път да се превърне в лавина – защото този ход дава знак и на останалите държави да направят същото – на принципа, че дори слухът за фалита на една банка – отслабва и в крайна сметка фалира банката. Налице е глобален бунт срещу Америка и нейното господство.

Това е по-ефективно средство за борба с долара от всички усилия на БРИКС в момента, подчертава изданието.

Вече никой в ​​света не се страхува да върне средствата си от крепостта на западната система в родната си страна.

Скандално.нет: Дай боже прогнозата за избухването на гражданска война в САЩ наистина да се сбъдне и то по възможност в най–скоро време. За да започнат Щатите да се занимават само със себе си и да си отдъхнат другите страни и народи от тяхното постоянно зловредно вмешателство. Няма да липсвате на никого по света освен на корумпираните от вас управляващи блюдолизци и спонсорираните пак от вас местни неолиберални психопати!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

 1. Рано е още бре, аз пророкувах банкопада на запада през лятото и есента :)
  Иначе ми и много интересно как васали и роби като назначените в България ще изтеглят парите на държавите и народите и ще се опънат на своите господари.
  Пърхам с мигли и очаквам с телешки възторг да видя как става тоя номер.
  кирчу,кукорчиу,мутрюпръстовете,кУрнела,генералгном….. удрят по масата и викат давайте парите и златото на България. Разваляме договорите връщайте 30 милиарда за Козлодух, петте за самолети, трите за БТР-и, и всички трилиони, дето изсмукахте от родината ни за 35 г…. :)

 2. Забравяш Приятелю, че сме си депозирали златото, около 40 тона в най-надеждната,най-благородната, най-демократичната-островната Англия. И това злато ще бъде конфискувано с такава лекота, с каквато конфискуваха авоарите на Либия, на Венецуела, че сега и на Русия. Влез поне за малко в СЕГА, във Фрог нюз, да видиш каква воня се носи от там. Това е БГ журналистиката, която зомбира масово редовия глупак у нас.Е как няма да има дебили .

  • Благодаря за съвета, но ще се въздържа. Няма нужда да се убеждавам в нещо, което знам от дете. Дебългаризаторската религия се лекува единствено със сатър и въже.
   Да, знам че златото 28 тона от 40-те е при короната, която дефакто си има колония сащ, канада, австралия, новазеландия, великобритания….на които пък сме колоня ние… :)
   То това злато е най-малкото което смъкнаха от българския народец. Дори напусналите 4 млн. с родени още 4 млн. дечица не е толкова страшен. Менталните увреждания на българите са много по-страшното и ще ни струва много по-скъпо.

 3. Напълно съм съгласен, тоя ментално увреден ли е???
  „Българският главнокомандващ дезертира от НАТО
  Радев, Орбан и Вучич очертаха триъгълника на срама. 29 Май 2024 СВЕТОСЛАВ ТЕРЗИЕВ

  • Приятелю, вече човек се затруднява да различи ментално увредените от националните предатели, затова като им дойде реда, се надявам този път да не се повтарят грешките на ОФ, които са избили при народния съд само 1% от уродите родени с български документи. Надявам се ме разбират бъдещите поколения.

   • 10x

    Трябва да се изреже тумора, иначе пак ще порасне и може да убие целия организъм.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *