US-военни остро разкритикуваха компетентността на украинските генерали

Ако контраофанзивата в Запорожие беше планирана от американски военни, сега Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) вече щяха да са на Азовско море. Това заяви бившият офицер от военното разузнаване на САЩ Тони Шафър в интервю за канала Judging Freedom в YouTube.

ТОНИ ШАФЪР – БИВШ ОФИЦЕР ОТ АМЕРИКАНСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ

„Нашите инструктори са създали ефективни бронирани формирования от десетки хиляди войници, предназначени да проникват дълбоко в отбраната на противника, но украинските висши военни въобще не умеят да ги използват“, отбеляза той.

Военният подчерта, че американските съветници участват в консултации с Киев, но техните съвети невинаги се възприемат от ВСУ. Шафър обясни невъзможността на украинските военнослужещи да съставят единен съгласуван план за нападение с факта, че всички членове на НАТО се надпреварват да им дават най- различни и често разнопосочни съвети.

„Или сме пратили некомпетентни командири и генерали на бойното поле, или украинците просто не приемат и не се вслушват в никакви съвети и инструкции“, обобщи бившият разузнавач.

По-рано бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън заяви, че НАТО силно е надценил възможностите на украинските въоръжени сили да извършат успешно контранастъпление в Запорожие.

Той отбеляза още, че неуспехът на Киев е бил предопределен заради липсата на самолети в украинската армия. Джонсън подчерта, че Западът се е отказал да изпраща в Украйна изтребители заради иновативните руски ракети, с помощта на които всеки излетял украински самолет е бил „незабавно свалян“ от руските военни.

Освен това Лари Джонсън заяви, че ръководството на САЩ харчи огромни суми, за да помогне на Киев, но това не дава резултат. Според признанието му от началото на специалната операция САЩ са налели в Украйна повече пари, отколкото е целия руски бюджет за отбрана.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Мастилото на печатницата е на път да пресъхне. А като знам тези прехвалени военни специалисти какво постигнаха в Авганистан това само ме кра да се смея.

  2. Сега раздорът е крайно време да засегне и вас или същото , което причинявате: експорт на грабежите , смъртта и войната

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.