Смешно! В журито на „Мис България“ няма нито един висшист

Евгени Минчев1Устатият Иван Ласкин, който снощи се появи като коментатор в „Мис България 2013“, внезапно каза, че е идиотско четирима души да оценяват талантите на 18 момичета и от тях да няма поне един, който да е завършил висше образование и да има някакви общи познания за изкуството и да притежава необходимата обща култура.

ТВ7 успя да събере срещу солиден хонорар четирима души и да ги нарече ментори, поставяйки ги на съдийската скамейка. Ако те бяха ментори само в своята си област – нищо лошо. Но те трябва да оценяват общите умения, знания и култура на участничките, без да притежават такава. Жени Калканджиева например е работила предимно като миска, а после като шеф на модна агенция, а образованието й е средно. ФрансиЛорд Евгени Минчев последно беше ватман, преди да се издигне до светски хроникьор и виден хомосексуалит, а какво е учил и докога, само той си знае.

Миналогодишната Мис България Ваня и да е искала, не е имала време да учи, защото е млада и дава съвети от общ характер. Като последно попълнение почти на пожар бе сложен единия брат Аргиров, който разбира само от музика и от нищо друго. Смешно и тъжно изглеждаше например, когато момчето от Кърджали Емел реши да покаже таланта си,  че може да говори на…турски. А това талант ли е, след като Емел е етническа туркиня? Все едно да изпитваш румънец знае ли румънски. Жени Калканджиева четеше сериозно „Червената шапчица“, а Емел я превеждаше като кармазъ и получи отличен за справянето си със задачата, която сама беше избрала. Аргиров поне се опитваше да пее с участничките и да ги насърчава, докато Жени и Евгени Минчев открито им се подиграваха, като ватманът беше най-злостен в коментарите си в изкуства, които не разбира. Вярно е, че участничките не са цвета и ума на нацията, но уви, журито също не е. Или то каквито участничките, такова и журито…

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Ако сравним девойчето от снимката и Евгени Минчев, вторият има по-голям шанс да стане мис България

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.