Скандално! Ал Кайда се подвизава в България от 2004г.

Автобус
Атентата в Бургас

Според генерал  Кирчо Киров, много вероятно е точно Ал Кайда да стои зад ужасния атентат на летище Сарафово. Бившият шеф на разузнаването сподели, че има данни за терористичната организация и е много вероятно да има група терористи и у нас.

Израелците усилено вярват и твърдят, че зад терористичният акт стоят Иран и шиитската организация Хизбула, но версията за Ал Кайда също изглежда много логична. Киров призна, че в началото на 2012 г., България е получила сигнал за евентуална атака от терористи. Тогава от Израел са поискали бронирана техника и командоси  да охраняват техните турсити по зимните ни курорти. След специална среща на всички тайни служби  се е стигнали до извода, че най-вероятното място за атентат е курорта Боровец.  Тогава не се стигна до нищо сериозно, но за сметка на това станахме свидетели на ужасно покушение над невинни израелски граждани край Бургас.

Кирчо Киров
Според ген.Кирчо Киров Ал Кайда са отговорни за атентата

Според Алекс Алексиев, който е председател на Центъра за Балкански и черноморски изследвания, за атентата са отговорни членове на Хизбула. Групировката е със засилено присъствие в Европа, като камикадзетата се подбират според държавата и населението. Хората, които действат в Европа са с типичната бяла кожа и светли очи, като се сливат с гражданите и на практика стават неразузнаваеми атентатори. Специалистите предупреждават, че положението в България все още не е спокойно и е вероятно да станем свидетели на още подобни терористични актове.

Разследването на атентата в Бургас. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. За какво храним толкова хора от ДАНС?Да играят карти по компютрите?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.