Шоколади, които бъкат от отрови, превземат пазара

6okoladОпасни заместители на захарта и какаото в производството на шоколад и други сладкарски изделия предизвикват алергии и промени в хормоните. Заради драстичното увеличение в световен мащаб на цените на захарта и какаото, все по- често се прибягва до вредните им еквиваленти.

В България контролът върху вноса на опасните шоколади е много занижен, признават от Федерацията на сладкарите и хлебопроизводителите. Въпреки че все още българските производители спазват изискванията за качество, то пазарът е залят с всякакви фалшиви шоколади. Българският потребител продължава да не обръща внимание на съдържанието върху опаковките, а гледа

Какаовото дърво ражда по 10 плода на година
Какаовото дърво ражда по 10 плода на година

най- вече цената.

Опасните химии, които изцяло заместват захарта и какаото, са доказани причинители на алергии. Консумацията на шоколадите менте води до висок холестерол, диабет, промени в хормоналните нива и нервната система.

Българските сладкари предвиждат, че цената на хубавия шоколад ще стана все по- висока. Цената на какаото няма как да намалее заради особеностите на добива на плодовете.

Скоро тенденции у нас в производството на сладки изделия ще се върнат към марципана. По времето на комунизма у нас евтиното изделие заместваше напълно шоколада. В сравнение с опасните химически съставки, които се използват в производството на сладкото изделие, соц.марципанът е доста по- добър вариант, коментират сладкарите.

Децата са сред най- уязвимите що се отнася до качеството на храни и напитки. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.