Шок! Бойко Борисов влиза и в учебника по история

Понеже е премиер в това си качество Бойко Борисов е историческа личност. Това е причината той да бъде изучаван от учениците в 11 клас. Не. Не е шега. За жалост е жива истина и заедно с него децата ще учат уроци за велики личности като Росен Плевнелиев и Кристалина Георгиева, наредени до Ботев, Левски и други „донякъде значими“ хора, ковали българската история.

Новите учебници по история вече са одобрени от министъра на просветата Сергей Игнатов. Само не е ясно Бойко Борисов на корицата ли ще бъде, или ще му бъде отредено място само в съдържанието. Промяната се наложила, тъй като учениците искали да се осъвременят учебниците по история, да бъдат по-достъпни и да дават актуални знания, обясниха от министерството. Същото каза и редакторът им – Мария Босева. Текстовете били написани по-разбираемо за децата и имало повече картинки. /най-вероятно на магистрали/. Не е ясно по какъв критерий са избрани тримата политици.

 По логиката министър – председател означава историческа личност, то би трябвало в бумагите да влязат Филип Димитров, Станишев,Ренета Инджова, Иван Костов, Жан Виденов, Желю Желев и Георги Първанов, но за тях авторите не споменават нищо. Може да ги има, но най-вероятно е да ги няма. Първата реакция дойде от офиса на „Атака“, където националистите обвиниха ГЕРБ в култ към личността и самозабравяне. Останалите политически сили бяха твърде шашнати, за да реагират. Очакват се обаче много силни реакции, прогнозираха социолози. В социалните мрежи вече ври и кипи, а под новината са се изказали хиляди хора, като само един процент от тях одобряват новината, а някои питат къде има дежурен психиатър, за да се прегледат, защото мислят, че не са разбрали правилно новината.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

http://youtu.be/2V7GLFrkySw

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Всеки, който е прочел повеме от една книга в живота си знае че мястото не му е там.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.