Позор! Парламентът одобри даренията за МВР

mvrМВР ще продължи да получава дарения, след като вчера парламентът отхвърли предложението да бъде преустановена порочната практика. Тезата на управляващите е, че ако се приеме подобен закон нямало как да приемат средствата от еврофондовете. На въпрос на журналисти защо не обособяват европейските дарения отделно от останалите, отговор не се получи.

Скандалният случай с даренията на МВР от физически лица и фирми достигна и до ушите на Европейската комисия. Съмнителната практика беше тотално отречена от ЕК, а МВР беше порицано, че я подържа. Според Брюксел приемането на дарения по подобен начин пораждат подозрения в опъване на

Цветанов продължава с корупционните практики в МВР
Цветанов продължава с корупционните практики в МВР

чадър над спонсори и корупция.

Освен от частни фирми и лица, МВР получавало пари и от държавни фирми, които обаче били изцяло собственост на ведомството. По тази смеха, министерството получило 2 млн. лева. От началото на 2011 МВР е прибрало над 15 млн. лева, от които половината са дарения от частни лица.

И до днес няма отговор от страната на Цветанов, нито от управляващите защо най- богатото министерство трябва да получава дарения от частни спонсори. Имената на част от лицата и фирмите благодетели на МВР внесоха доста голям смут. Оказа се, че както осъдения олигарх Христо Ковачки, така и „ЛУКойл”, до Слави Трифонов, Митко Пайнера и дребни търговци от различни райони – всички те е трябвало да подарят гориво, техника или екипировка за полицията, за да разчитат на благоразположението на МВР.

Единствената промяна в стария закон е, че имената на фирмите и лицата спонсори на ведомството ще бъдат вкарани в обществен регистър.
Даренията за полицията не е укоримо, казва Цветан Цветанов. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. даже и цигански да са парите-няма да има търсене-парите са даром за родната полиция.После само се установява кой ги е дал за да ползва „правото си на глас“. И за изчистване на името-ако има такова.Имаме добри адвокати дето знаят вратичките-ама същите живеят в България и рано или късно ще се случи и с тяхните деца-дано ги заболи толова.колкото повечето починали деца,които не видяха свободна България.Бойко,Цветанов-вземете се в ръце,че малко ви остава-магистрали без българи няма как да направиш,ама живота си върви.Дано не видите вашите деца разпънати на пътя за „няколко си цигански гласа“Бог да пази България….

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.