Помилваха 14 митничари, взели 500 хил. $ рушвет – с видео

митничариОколо 14 гранични полицаи на КПП – Капитан Андреево бяха разкрити в корупция, след подаден сигнал от турски гражданин. На месец си докарвали по 500 000 долара само от рушвети. Служителите на пункта изнудвали превозвачите да си плащат, а ако последните откажели, не ги пускали да минат границата с дни. В крайна сметка 10 от задържаните полицаи митничартрябваше да платят 3 000 лв. парична гаранция, а другите 4 – ма измамници се разминаха с два бона.
Шофьорите на тирове открито признават, че всеки път щом преминавали през пункта, били длъжни да дават на униформените по 10 – 20 долара. Ако не се съгласели, рушветчиите отказвали да бият печати в международните паспорти. В края на всяка смяна, полицаите давали събраните пари на своя началник и вземали 30% от общата

Отбор юнаци
Отбор юнаци

сума. За едно денонощие припечелвали около 20 000 долара. Смешното в случая е, че част от граничните са имали награди за безупречно поведение, след като на няколко пъти категорично отказвали да вземат подкупи. Корумпираните служители твърдят, че са набедени и не са извършвали незаконни дейности. Твърдят, че думите на шофьорите са измислица.

Толкова за манталитета на родните митничари! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Не разбрах само къде са митничарите. В статията се пише за служители на гранична полиция. Те са митничари толкова, колкото аз съм астронавт.

  2. СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ПОЛИТИЧЕСКАТА ВЛАСТ СЕ КАЗВАТ МАФИОТИ ОТ ШАЙКАТА ГЕРБ НА БОРИСОВ ПОЖАРНИКАРЯ ТЕ СА КОРУПЦИЯТА ЗАТОВА ВСИЧКИ КРАДЦИ И УБИЙЦИ СА НА СВОБОДА ГЕРБ ИМ ДАВА СВОБОДАТА ЗА ДА МЪЛЧАТ ТАКА РАБОТИ ЗАВИСИМАТА ОТ ГЕРБ СЪДЕБНА СИСТЕМА НА БЪЛГАРИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.