Полицаи зверски пребиха младеж – стоял на улицата през нощта – видео

Радослав Божинов след побоя на полицаите
Радослав Божинов след побоя на полицаите

24- годишен младеж е бил пребит от полицаи, които без никаква причина решават да го арестуват, тъй като се разхождал по улицата половин час след полунощ. Счупен нос, изкъртени зъби, отоци по цялото лице и травма на главата – момчето буквално е премазано от служители на Първо РПУ в София.
Жертвата на полицейското насилие  Радослав Божинов е категоричен, че ще съди виновниците.

 

На 14 април, след концерт в НДК, момчето отива на „Фритьоф Нансен” да си хване такси. Ненадейно пред него спира червена кола, от която слизат двама цивилно облечени мъже. Представят се за полицаи и му искат личните документи. Радослав ги помолил да се легитимират. Мъжете набързо му размахали някакви документи, които в тъмното момчето

Две седмици след побоя, Радослав още пази тениската от фаталната нощ
Две седмици след побоя, Радослав още пази тениската от фаталната нощ

 не успяло да види добре. Все пак, решил и той да покаже личната си карта. За най- голяма изненада на Радослав, мъжете изведнъж му казали, че е арестуван. За секунди му сложили белезници и се опитали да го пъхнат в колата.

Момчето се изплашило и започнало да вика за помощ. Радослав решил, че го отвличат трафиканти на органи. Започнал да се дърпа, за да не го вкарат в колата. На виковете му веднага се притекли случайни минувачи. Единият от мъжете се обадил по радиостанция и след минута пристигнали две патрулки. Тогава Радослав разбрал, че наистина мъжете са полицаи.

Вместо да му обяснят все пак защо искат да го арестуват, полицаите го блъснали на земята.

Случаите на полицейско насилие зачестиха през последната година
Случаите на полицейско насилие зачестиха през последната година

Един от тях стъпил с кубинката си върху главата му и пет минути я притискал в локва на улицата. Хората, който му се притекли на помощ, също били проснати на земята и закопчани с белезници.

Арестантите били отведени в Първо, където ги държали 17 часа. Посъветвали Радослав Божинов да не си вика адвокат, при даването на показания.

Версията на полицията: Младежът изглеждал съмнително заради дългата си коса и широките дрехи. Подозрителен им се сторил й факта, че половин час след полунощ стои на улицата ( за да си чака такси!). Според полицаите, той се държал грубо и оказал съпротива при ареста. На Радослав така и не му обяснили защо всъщност искат да го задържат. От МВР не казват и защо служителите им са го пребили, след като цивилните им колеги вече са му били сложили белезници. Версията на полицаите е, че той паднал.

Разказът на Радослав и нелепите оправдания на МВР. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Тъпите ченгета взеха много да си пзволяват,ама Цвъко ги поощрява,като ги оправдава постоянно! Те това е ГЕРБ.

  2. Хъх … ако това се случи в друга европейска държава, същите тези полицай ще бъдат газени с кубинки през лицата … И това ми било полиция…. Но естествено – това може да се случи само в България – страната на неОГРАНИЧЕНИТЕ възможности ..

  3. Абе не е възможно да няма никаква причина… побъркахте ли са. И Нарцис ли си къв си.. кви други европейски държави ми приказваш, майка ти ще я газят с кубнки

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.