Обирджията, който отмъкна 21 млн. лева от „Алфа банк“, има само $ 120 в сметката

Само 120 долара има в банковата си сметка обирджията на „Алфа банк” . Бившият служител на гръцката банка Петко Митевски успял да изнесе 21 млн. евро от трезора. От колосалната сума обаче няма и помен в банковите сметки на крадеца.

Банков обирджия № 1 в историята ни има съвсем реални шансове да отърве кожата от затвора. Липсата на откраднатите пари, както и на документи, които водят към тях, преобърнаха тезата на обвинението. На практика, няма никакви стабилни доказателства, които да доказват вината на касиера Петко Митевски.

Според прокуратурата, служителят на „Алфа банк” изнасял пари от трезора в продължение на повече от 2 години. Митевски бил единственият с достъп до касата, а негови колеги по- късно разкриха, че често са го виждали да си тръгва от работа със сак.

През 2010 г. гръцките шефове на Петко Митевски са слисани от откритието, че липсват над 21 млн. евро от касата на

Петко Митевски има само 120 долара в банковата сметка

банката. Информация за обира обаче така и не се подава в полицията. От „Алфа банк” предпочитат да потулят случая, а неясно защо – и виновника. Нещо повече. Обирджията продължава да ходи редовно на работа още два месеца след като е разкрит. Само че вече не се прибира у дома със сакове, пълни с пачки.

У гърците няма съмнение кой е крадеца. Митевски е единственият, който има достъп до касата. Шефовете му твърдят, че той си признал за кражбата. Гръцките босове накарали касиера – крадец да подпише протокол, който удостоверява колко точно е откраднатата сума. Такъв документ обаче не съществува в нашето законодателство, така че няма да бъде взет под внимание, коментира адвоката на обирджията. Странно е и обстоятелството, че крадецът е арестуван близо година, след като е разкрит.

Защитникът на Митевски е убеден, че доказателствата срещу клиента му няма да издържат в съда.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.