Климатиците причиняват алергии

Климатиците докарват алергии

Последното поколение климатични системи могат да докарат тежки алергии и пневмонии, бият тревога от лекарския съюз. Това се дължи на екстрата на свръхмодерните уреди, да овлажняват помещението, което в комбинация с ниската температура е в състояние направо да вкара хората в болница.

Докторите обясняват, че продължителното вдишване на влажния и студен въздух, е изключително вредно за организма. Особено засегнати от него могат да бъдат гражданите, които по принцип са предразположени към болести на дихателните пътища като бронхити и фарингити.

Климатиците докарват алергии

Особено тежко понасяли новите климатици болните от астма, които непрекъснато се оплаквали, че приспособленията за разхлаждане предизвиквали изключително тежки пристъпи. Доста уязвими са и младите хора, които често програмират системите да поддържат температура на въздуха от 15 – 16 градуса, за да се предпазят от жегата.

„Цял куп с пари дадохме, за да си купим нов климатик и какво се случи? Всички се натръшкахме от болести, които ни тормозят от цял месец насам. Ще направим всичко възможно, за да заменим тази техника с нещо по – здравословно” – оплакват се семейство Петрови от столичния квартал „Люлин”.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=s0QyOeQbLp0

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Семейство Петрови, явно са доста технически неграмотни! Има си степени на вентилация и избор на посоката насочваща струята! Дали е климатик или вентилатор след като стоиш пряко до въздушната струя естествено, че може да настинеш! Когато има вятър навън и е влажно и студено също настиваме и времето не можем да го контролираме, докато машината можем. Има си указания за работа на климатиците, но никой не ги чете! Слабата техническа грамотност, не е причина да набедиш климатика за виновен!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.