Кандидат – кметът на БСП за Пловдив покривал аферите на цар Киро

Дългогодишният шеф на НАП и настоящ кандидат-кмет на Пловдив- Георги Търновалийски
Дългогодишният шеф на НАП и настоящ кандидат-кмет на Пловдив- Георги Търновалийски

Георги Търновалийски е избраникът на партията столетница за кмет на Пловдив. Кандидат – кметът  е регионален  шеф на НАП в Пловдив по времето, когато са стартирали проверки срещу фамилията на Кирил Рашков. Именно той обаче   се намесва своевременно и спира преписката срещу  цар Киро за установяване на  произхода на  множеството му имоти, коли и прочие,  за които Кирил Рашков  не е декларирал нищо.  Интересен остава въпросът, как Георги Търновалийски се е справил тихо – мълком със ситуацията, защото по последни данни Кирил Рашков и фамилията му  нямат внесена нито една данъчна декларация…

Георги Търновалийски заема престижното място и явно оправя бакиите на семейство Рашкови от 1991г . до миналата година, когато бе отстранен  от длъжността. Отстраняването на Георги Търновалийски бе публично оповестено от Бойко Борисов и финансовия министър Симеон Дянков, но изглежда, че настоящият кандидат – кмет освобождава шефското място ни лук ял, ни лук мирисал.

Всеобща тайна е, че Георги Търновалийски се докопва до поста регионален шеф на НАП с помощта на червения олигарх Георги Гергов. Последният държавата е погнала, поради незаконната приватизация на прочутия пловдивски панаир.

цар Киро
цар Киро

Георги Гергов е близък познайник и на президента Георги Първанов. Що се отнася до топлите отношения между кандидат – кмета на БСП и Гергов те имат дългогодишна история. Първоначално Георги Търновалийски стартира своята кариера като счетоводител в свинекомплекса на богаташа в село Маноле. По – късно доволен от работата на своя служител Гергов  го урежда с шефското място в НАП, е разбира се всяко нещо в този живот си има цена… Съпругата на Търновалийски също работи за Георги Гергов и до ден днешен. Що се отнася до настоящата кандидатура на кандидат – кмета на БСП не е тайна, че тя също е наложена от пловдивския бизнесмен. Първоначално Сергей Станишев искаше да подкрепи кандидатурата на настоящия кмет Славчо Атанасов, но явно бързо беше отрезвен…

Поради голямото обществено внимание по случая Кирил Рашков обаче в момента в Пловдив е изпратена комисия и текат активни проверки. Очаква се след два дни директорът на НАП Красимир Стефанов да излезе с изявление и най – накрая закона да проработи и по отношение на цар Киро, както и спрямо  всички,  които са прикривали алкохолния бос и множеството му далавери.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.