Как от първи приятели Младен Мутафчийски и Маджо станаха жестоки врагове

Младен Мутафчийски
Младен Мутафчийски

 

Месец преди да умре, Младен Мутафчийски държал да се разграничи от Младен Михалев – Маджо и изненадващо съобщи, че е напуснал надзорния съвет на „Интернешънъл Асет Банк“ АД, защото Маджо е поел изцяло контрола в трезора. Шегувал се с неосведомеността на журналистите, които пишели, че Маджо живее някъде в Швейцария или Англия, тъй като бившият сикаджийски бос не бил излизал от България.

Младен Михалев - Маджо
Младен Михалев – Маджо

Месеци преди смъртта си крупният бизнесмен повел съдебна битка със своя съсед в столичния квартал „Драгалевци“. Ябълката на раздора между двамата богаташи, които обитавали две съседни къщи, бил басейн, построен през 1996 г., който попаднал в територията и на двата имота. Мутафчийски настоявал да се премахне, тъй като бил незаконен. Маджо пък отказвал да го направи и търсел начин да го легализира, големият пес на неговия адаш нахапал малкото пуделче на бившата му съпруга, която също живеела там. Двете й ръце били изпохапани, докато спасявала домашния си любимец в междусъседската война.

Мутафчийски и Маджо станали съседи през 2001 г. По това време Мутафчийски се ориентирал към туристическия бизнес. В началото на миналото десетилетие негова фирма купила заведения и парцели, които били ситуирани в най-северната част на Слънчев бряг далеч от шумния център. Там през 2002-2003 г. започнал амбициозен проект – изграждане на комплекс „Хелена ризорт“, който бил коренно различен като концепция от цялата масовка на евтиния Слънчев бряг. Според мълвата в „Хелена“ били инвестирани парите на Маджо, но Мутафчийски никога не го потвърди.

По времето, в което се говореше за разтрогване на връзката му с Михалев, Мутафчийски призна публично, че има общ бизнес с Евелин Банев – Брендо. Обяви, че притежава част от тузарския комплекс „Оазис“ край Лозенец. Днес не се знае официално как е разпределена собствеността в най-скъпил български комплекс по Южното Черноморие.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.