Христо Мутафчиев се отплати на Борисов за хеликоптера с подкрепа в протестите!

Христо МутафчиевАктьорите ще излязат  отново на улицата, за да подкрепят протестиращите, каза шефът на Съюза на артистите Христо Мутафчиев.

Той не обясни с какво му пречи новото правителство, но каза, че настоява за избори на 30 септември, на които да се изберат 120 депутати, а никой от тях да няма право на повече от два мандата. Освен това актьорът е категоричен, че изборният праг трябва да падне на 3 процента.  Той има още по-радикални искания – изборите да са задължителни, а неграмотните, които нямат поне основно образование да нямат право да гласуват. За него те нямали право да определят бъдещето на страната. И ако за неграмотните е относително прав, то всички негови останали искания обслужват ГЕРБ, коментираха веднага в социалната мрежа изказването му.урна

ГЕРБ има интерес от предсрочни избори, ГЕРБ има интерес да падне прагът на 3 процента, за да влязат протежетата им от РЗС  и другите националисти и в парламента да се получи сбирщина от депутати от известни и неизвестни партии, които са лесни за манипулиране, защото са жадни за власт. И ако гражданската позиция на актьора се дължи на това, че Борисов лично му изпрати медицински хеликоптер да го лекуват от получения след як запой инсулт в Поморие, то политическата му култура явно куца и трябва също да се ограмоти, за да не попадне в графата на неграмотните.

На 30 септември няма как да има избори, защото не е приет променен избирателен закон. За да бъде приет, трябва мнозинство в парламента, а ГЕРБ яко скатават. За пълното изработване на такъв закон са нужни поне три месеца – тъкмо до 30 септември. Колкото до задължителното гласуване, българинът най-много мрази задължителните неща. Той ще отиде до урните и ще пусне празна бюлетина. Такава демокрация просто не е за нас. Но пък всеки има право да стачкува и да поставя каквито си иска искания, нали?

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *