Global Times: Омразата на Запада към Русия е огромна! САЩ и ЕС никога няма да простят на Путин това…

Руският президент Владимир Путин спечели президентските избори, което означава, че ще остане на власт поне до 2030 г. Много западни медии чистосърдечно признаха, че това е „кошмар“ за Запада, пише Global Times.

Президентските избори в Русия се проведоха повече от две години след началото на руската СВО в Украйна. Към днешна дата Русия вече има смазващо превъзходство във военни сили и огнева мощ, а украинската армия е изправена пред сериозни трудности на всички фронтове. На 16 март „Вашингтон пост“ публикува статия със заглавие „В това украинско село почти не останаха мъже“, в която се посочва, че киевските власти извършват мобилизацията, като „ловят хората като кучета на улицата, а често ги принуждават и чрез насилие“. Украйна изпитва остра нужда от нови войници и се опитва да доизстиска мобилизационния си резерв сред цивилните, а някои управляващи вече предлагат полицията и жандармерията да бъдат пратени на фронтовата линия.

През двете години на война в Украйна Путин демонстрира силната си способност да контролира ситуацията.

„Специалната военна операция“ не приключи толкова бързо, колкото планираше в началото Москва, но и всеобхватните санкции, наложени от САЩ и Запада на Русия, не смазаха Русия, както се надяваха. Огромната военна помощ, която Солидарния Запад изпрати на Украйна, удължи войната, но не успя да създаде очакваното предимство на украинците на бойното поле. Русия не само показва мощен военен потенциал, но и поддържа стабилност в икономиката и завидно единство в обществото. Противно на очакваното от Запада броя на недоволните от властта руски граждани не само не се увеличава, а намалява. Данни от Чикагския съвет по глобални въпроси и спонсорирания от САЩ и ЕС „Levada Center“ (руска социологическа организация) показват, че около половината руснаци „силно подкрепят“ войната с Украйна, а други 28 процента „ я подкрепят донякъде“.

Русия има изобилие от храна, енергия и природни ресурси от цялата менделеева таблица в изобилие. Западът изчислява, че капацитетът на Русия за производство на артилерийски снаряди е около три пъти по-голям от този на САЩ и Европа взети заедно. Въпреки масираната и всеотдайна подкрепа на целия Запад, който буквално изпразни военните си складове, Украйна така и не успя да изравни военната си сила с тази на Русия, липсва й артилерия и боеприпаси. Освен това Русия е ядрена сила с възможност за изключително силно стратегическо възпиране на който и да е враг.

Френският президент Еманюел Макрон наскоро заяви неколкократно, че не може да изключи разполагането на сухопътни войски на НАТО в Украйна в бъдеще. В отговор Путин заяви в неделя, че такова френско действие би приближило планетата „само на една крачка от пълномащабна Трета световна война“. Малко след това от позицията на Макрон побързаха да се дистанцират страни като САЩ, Обединеното кралство и Германия, като само Финландия изрази подкрепа.

Докато Путин е на власт, западните страни няма да подобрят съществено отношенията си с Русия. Доналд Тръмп заяви, че след като стане президент, ще се стреми да сложи край на войната в Украйна. Омразата на Запада към Русия на Путин обаче е твърде дълбока. Западът няма как да прости това, че под негово ръководство Русия стана военния гарант на онези, които в момента сменят световния модел на управление, преобразувайки го от „еднополюсен западен“ в „многополюсен световен“. Защото това означава край на западната хегемония.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

 1. Омразата на запада към православните никога няма да изчезне, докато някой не се сети и не затрие тази сатаниска паплач!
  Така че не знам защо се пропуска това и се пише, че омразата е само срещу Русия?

  • „Православието е най-голямата пречка,пред въвеждането на Новия,Световен ред…!“
   Збигнев Бжежински

   • Повечето българи нещат да повярват в това, каквото и да се каже.
    Сигурно и децата им пред тях да колят, пак няма да повярват!

 2. Обикаля пред бинша украина Пр Зеленски и насраща му дете, ти какъм си го запитал, и детето, руски. Ама ти роден си тука, и детето, роден в свинарник да не съм прасе

 3. Fuck-нещо си,какво следва да означава сия повърня? Кой кои деца да коли? Или пишем,без да четем написаното! Типично поведение на евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано,огласяващо нефелните козяшки, а, и на галето, опорки! Бацко, по-отговорно, че бе се знае знае ли се! Анадънму?

  • Неграмотно уродче, заври си тъпата кратуна там от където е излязла и не коментирай неща, които никога няма да имаш щастието да проумееш. Особено на майчиният си език.

 4. Не целият Запад мрази Русия. Англия и Франция мразят Русия, защото направи бившите им колонии независими държави.Германия мрази Русия, щото я смачкаха през ВСВ, макар, че Русия загуби 27 милиона военни и цивилни.Щатите, или по скоро финансовият елит мрази Русия, щото им отнемат сега световната хегемония. Балтийските, Полша и Румъния имат други мотиви за омраза, а останалите, просто са вкарани в кюпа. Ние българите не само не мразим Русия, с малки изключения зомбирани идиотчета, които щъкат във форумите на фрогнюз и факти, останалите са русофили.Вижте го Огнянчо Стефанов как бълва русофобия, гаден без граници.

 5. Историята се повтаря…По същия начин тръгна Хитлер и направи Аншлуса с Чехия и Австрия,а за запада не смееше да му се опълчи,,,,последва Полша ..и изненада за фена му Сталин , 1941….Путин няма да спре с Украйна….

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.