„Биг Брадър” и „Къртицата” печелят по 10 милиона на сезон

Звучи като невероятна лъжа, но според експерти е факт

къртицата

Колко пари носи един риалити формат на телевизията, е строго пазена тайна. Медийни експерти твърдят, че успешен сезон на „Биг Брадьр“, може да донесе на Нова телевизия печалба от около 10 милиона лева.

Тези пари нямат нищо общо с изпращането на есемеси. Наскоро продуцентът на шоуто Нико Тупарев призна, че есемесите не са това, което бяха. Реално от тях не се печели и основното предназначение е сигурен начин за отчитане на гласове.

Големите пари падат от рекламните блокове. За един час ефирно време на частните телевизии са дадени до 20 минути реклами. Тези 20 минути по време на риалити програмите телевизиите продават на най-висока цена. 30 секунди реклама по времето, когато се излъчва „България търси талант”, струва малко над 8 000 лв. Простата сметка показва, че за 1 месец приходите от шоуто са почти 2. 600 милиона лева. За периода на цялото си излъчване, шоуто ще изкара над 8
милиона.

За сравнение 30 – секундният рекламен спот при „Къртицата” е с доста по – скромна цена. Печалбите от него обаче се оказват дори по-високи, тъй като риалитито се излъчва 5 дни в седмицата. От понеделник до сряда половин минута рекламно време струва 2500 лева, а в четвъртък и петък тарифата е около 3000 лева. Сметките показват, че през трите месеца излъчване „Къртицата“ прави 9,6 милиона лева. За разлика от „България търси талант“ „Къртицата” се възползва и от възможностите на продуктовото позициониране. Рекламодателите дават луди пари за това продуктите им да се използват в Базата и да попадат във фокуса на камерите, така че печалбите от шоуто са минимум 10 милиона. Как се разпределя това между телевизията и продуцентите, вече е въпрос на договорки.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.