Турски изселници искат собствено радио и телевизия

Сезгин Мюмюн
Сезгин Мюмюн иска турско радио и телевизия

Турските изселници са започнали процедура по събиране на подписи за създаване на собствени турски радио и телевизия. Исканията им са и да се изучава задължително турски език в училищата.

Събирането на подписи вече е започнало, като се работи предимно в по-малките райони със смесено население. Председателят на „Справедливост – България„, Сезгин Мюмюн, обяви че вече са подали молбата си към „Съвета за електронни медии“. Молбата е препратена към „Комисията за регулиране на съобщенията“, като от там трябва да преценят дали има свободна честота. Ако се окаже, че има, то тогава се организира конкурс, в който може да се запише всеки с концепция за нова телевизия или радио. От федерация „Справедливост – България“ искат и всички турци, които са принудени насила да си сменят имената, да получат компенсации и да си върнат мюсюлманските имена.

Тези искания са след като парламента прие доста спорният закон, според който се осъжда насилствената интеграция на българските мюсюлмани. Тази декларация бе приета на 11 януари тази година, като само Атака и БСП бяха против, но това не бе достатъчно. Волен Сидеров и Янаки Стоилов се обявиха против въпросната декларация, според която България е провела геноцид, като това може да ни донесе само негативи.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Тоооо волът когато рие си го хвърля на гърба.Мирише ми на втори възродителен процес .Кога ли на българите ще избият чивиите.След като са изселници да си правят телевизия в Турция. Защо в България турска телевизия?Аз пък ще изкам в Турция Българска телевизия и ще отида да живея в Турция ако ми разрешат.Етническата партия ДПС да си седнат на задниците че както са ги вирнали да не получат нещо отзад.

  2. Никога на българите няма да им избият чивиите. Ще си седят и гледат как им превземат държавата и толкова.

  3. Май скоро ще вадя Калашника… Имам около 320 патрона, набутани из разни чекмеджета, ама май ще е по-добре да си довърша ТЕСЛА пушката… хи,хи,хи – това нещо е много яко – от 250 м може да срути къща, подсигурена с ПРУ и държаща 8-ма степен по рихтер, а пушката е лека – около 12 кг…

  4. Не само, че искат ами вече си имат чистота за радиото. След месец ще имат още 4 радио чистоти, за да разпространяват антибългарска политика. Проверете в търговския регистър фирмите на Сезгин Мюмюнов и след това списъка на ползвателите на радиочистоти. И това е само началото… Вижте и сайта на Мюмюнов какви новини и на какъв език се разпространява.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.