Българин става евпропейски граджанин за 2012 година

Механикът Петър Петров, който помогна за спасяването на над 500 пътници от потъналия кораб Коста Конкордия,  е номиниран за гражданин номер едно на Европейския сьюз.

Изключително ценна награда може да получи бургаският герой, след като бе обявено, че той заедно с още 36 души ще се борят за титлата „Гражданин на Европа за 2012“.  След като без капка страх българинът спаси няколкостотин пътника от потъналия на 13 януари тази година кораб, комисията взе под сериозен интерес подвига на нашенеца.

От 2008 година насам, всяка година се присъждат награди за хора, които със своето поведение или действия са допринесли за благото на Европа. „Петров направи нещо, което неколцина биха сторили. Той е герой, за когото може да се пише по детските книжки. Той е пример за подражание. Всеки един гражданин на Европа, а и света би искал да бъде като него. Бъдете горди, че той е българин, а Вие сте негови сънародници. Всеки може само да се учи от постъпката му, мъжка и изключително достойна за уважение“- това заяви член на Европейския парламент.

Припомняме, че наш съгражданин се хвърли и спаси дете, което се давеше в Англия, преди няколко седмици. Хвала за такива българи!!!

Българите от екипажа на Коста Конкордия помогнаха при спасителните операции. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.