Синдром на внезапната смърт мори 20 – годишни българи

Все по – често млади хора умират от т. нар. синдром на внезапната смърт, сочи ужасяващата статистика. Жертвите издъхват в съня си от инфаркт. Възможно е преди трагедията никога да не са имали симптоми или да не са им обръщали внимание.

infarkt

Синдромът на внезапната смърт се проявява най – често при малки деца и младежи, коментират кардиолози. Два трагични случая в поредни дни разтърсиха страната. Млади хора, в разцвета на силите си, издъхнаха в съня си от инфаркт.

Първият случай беше с 20 – годишната Мариана Петрова от Бургас. Аутопсията показа, че момичето е починало, докато спи, от

Младите хора не си обръщат внимание на здравето, казват лекарите

инфаркт. Мариана била сервитьорка в заведение в центъра на града. Преди фаталната нощ момичето никога не се е оплаквало от проблеми със сърцето.

Дни по – късно, трагедията сполетя и град Перник . 30 – годишният Марин Запрянов, който живее в София, починал в съня си от инфаркт и инсулт. Мъжът се преместил в столицата, за да печели повече пари и да помага на родителите си. Младият мъж бил изключително старателен и не се жалел в работата. Когато в неделя не се появил във фирмата обаче, колегите му се притеснили. Звънели му по телефона близо два часа. Накрая отишли в апартамента, в който живеел под наем и го открили в леглото.

Родния му Перник е потресен от трагичната вест. Родителите на момчето са в шок и не излизат от къщата си. Марин ходил при тях всеки свободен ден, за да ги вижда и да им помага в домашната работа. Синът им също никога не е имал здравословни проблеми.

Кардиолозите съветват младите хора да обръщат повече внимание на профилактиката. Дори да усетят, че може да имат здравословен проблем, често го пренебрегват, защото си мислят, че са прекалено млади и ще им мине, коментират лекари. Обикновено при т нар. синдром на внезапната смърт, трагичният край настъпва от липса на кислород.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. От два случая не може веднага да измислят синдром, поне аз така мисля!

  2. KOLKOTO DO LEKARITE KATO OTIDESH PRI TQX S NQKAKVO OPLAKVANE TE TI KAZVAT CHE TI NQMA NISHTO I POSLEDVALITE DYMI SA OSHTE SI MLAD/A

    E LEKARI KRAINO VREME E DA OBARNETE VNIMANIE I NA MLADITE HORA!!!!!!!!

  3. НЕ знам защо медиите плашат само хората с тези статии. Това момче бог да го прости, обаче е имало уголемено сърце. Може да не е имало симптоми много, обаче не като това да си чисто здрав и да получиш инфаркт.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.