Голата истина: Екозащитници печелят милиони от уличните кучета

Бездомни кучета

Всяка година екозащитни организации у нас прибират десетки милиони левове за обгрижване на бездомни псета. Касите на кучешката мафия се пълнят с несметни богатства от спонсорски сдружения в чужбина, които осигуряват между пет и десет лева на ден за издръжка на пес, който е „закрилян” от някоя природозащитна фондация.

Скандалните факти лесно обясняват неистовата съпротива, която „любителите” на свирепите помияри оказват на службите, които се опитват да въдворят ред в заплашващата да вземе страхотни размери масова истерия. На фона на все повечето изядени и жестоко нахапани граждани, други продължават да осиновяват стотици безпризорни кучета, с намерението да печелят пари от това.

Организации от подобен тип са най – активни в големите градове. София естествено държи здраво и сигурно първото място, като според официалните данни само там безчинстват близо 9 000 улични кучета. Във втория по големина град – Пловдив пък са регистрирани около 1 000, но според запознати бройката им е в пъти по – голяма.

Защитниците, полагащи фиктивни грижи за безстопанствените животни, гушват по около десет хиляди лева всеки божи ден, с които уж купуват храна и различни консумативи. Простата математическа сметка показва, че за година организации от подобен тип прибират колосалните 36 000 000 лева.

Парите потичат в касите от подобни сдружения в Западна Европа, които събират средства за обезпечаване на уличните псета у нас. Припомняме, че в момента подобна кампания тече в Англия, където активисти на фондация „Четири лапи” агитират британците да отделят по три паунда за бездомните песове у нас. От офиса в столицата Лондон съобщават, че събраната до момента сума е доста сериозна, въпреки че отказаха да уточнят какъв точно е размерът на даренията.

Бездомни кучета

Клонът на „Четири лапи” в България пък дава хляб на двадесет нашенци, шест от които са в управлението. Според финансов отчет, през 2010 – а, само те са си поделили под формата на заплати повече от 100 000 лева, което прави над 1 700 лева месечно възнаграждение. Сдружението у нас разполага и със сериозни дълготрайни активи, които са на стойност повече от половин милион.

„Четири лапи” далеч не е единствената организация от подобен тип, които се налапват със сериозни суми в името на бездомните животни. Съществуват и „На ти с природата”, „Animal Rescue” и още десетки по – малки формирования.

От общинско предприятие „Екоравновесие” разкриват, че екозащитниците нямат сметка от разрешаване проблема с помиярите, защото за тях те са източник на сериозни доходи. Това е и причината, „защитниците” на животните редовно да саботират работата на общинските инспектори и дори да се саморазправят с тях.

„По цял ден се въртят по приютите и ако реша да упоя даден пес, за да го кастрирам, те на секундата снимат и публикуват фотосите в интернет твърдейки, че кучето е убито. Просто не ни оставят да си вършим работата, защото за тях това е сериозна лапачка” – твърди служител на кучешкия приют в „Сеславци”.

Оказва се, че далаверата с осиновяване на животни също е доста доходоносна. Екоактивистите си докарвали и солидни печалби, като изкарват безпризорни животни в страни като Холандия и Германия, където практически няма улични кучета. Гражданите на тези страни доста често предпочитали да осиновяват бг помияри, защото закупуването на породисто куче струвало доста много. За да им се достави пес от България или Румъния, много от тях вадят по 200 евро като възнаграждение. По – голямата част от тези пари се прибират от организацията  – посредник, която съдейства за осиновяването.

Как се ловят бездомни кучета:

http://www.youtube.com/watch?v=BDeL2u9Yfos

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Държава от Европейския съюз трепери от някакви природозащитници,позор за държавата.Спешни промени в законодателството-кучкарите в затвора за злоупотреби,кучетата в приюти ,не се ли осиновят до 2 месеца евтаназия-това е решението за този който наистина желае да реши проблема.Срам за 1000 000-на София толкова кучета.

  2. А що да не си приберем държавниците в приют и ако никой не ги иска да ги евтаназираме . Не природозащитниците Ебаха майката на тая държава , а такива като Бойко и останалите .

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.