Цената на бензина скочи главоломно, необяснимо

Цените на горивата у нас скочиха рекордно

Дизелът и бензинът повишиха цената си рекордно у нас тези дни. От вчера цената на дизела за литър е от 2, 66 до 2, 68 лв. , а цената на бензина е поскъпнала дори повече. Увеличението на цените на горивата за масовия клиент е в резултат на решението на „Лукойл България“да вдигне цената на едро на всички горива с 1%, поради факта, че уж на международния пазар се е увеличила котировката им.  Същевременно обаче стана ясно, че цената на бензина отвъд Океана в момента  достигна рекордно ниска цена за потребителите от години насам.

Експерти недоумяват как при по-евтин петрол,"Лукойл България" повишава цените на горивата

Това е така,  защото резервите на САЩ от горива в момента  достигат  сензационно високо равнище, защото  са се увеличили двойно повече от очакваното, докато потреблението на горива в страната на неограничените възможности е спаднало драстично, което прави увеличението на бензина у нас меко казано мистериозно.

Специалисти вече разкритикуваха решението на „Лукойл България“ за повишението на цената на горивата като неуместно и безпочвено,  и адмирираха монополистите да се вземат в ръце и да намалят цените на горивата предвид факта, че цената на петрола се е смъкнала драстично в световен мащаб.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.