Изтезаван пандизчия почина в бобовдолския затвор

Затворник от бобовдолския затвор е починал миналата нощ около 1:30 часа. Смъртта настига 34-годишния Сергей  Методиев в затворническата килия, съообщават негови близки. Съдебни медици от Кюстендил са направили аутопсия на трупа, резултатите от която ще станат известни най-рано след един месец. Близките му смятат, че е възможно младият мъж да е починал вследствие на побой, тъй като по почти цялото му тяло имало синини.

 Сергей няколко пъти викал за помощ, но никой от дежурните надзиратели не му обърнал внимание. Това сочат разказите на други затворници. Те помолили спешно да бъде извикан лекар, но никой не удовлетворил молбата им. Възникнал скандал. Тогава дежурният надзирател дал хапче на страдащия мъж, но той не успял да оцелее. Издъхва един час след това. Първоначалната версия на лекарите е, че младият мъж е починал от бронхопневмония, но близките се съмняват това да е истинската причина. Лошата новина заварва сестрата на починалия – Емилия в болницата, която припада в коридора на лечебното заведение веднага щом разбира скръбната вест.

Ангел Паспалев

  „От ужас и изненада ми прилоша и припаднах в коридора, но лекари и медицински сестри веднага ми се притекоха на помощ. Защо на брат ми никой не му е оказал медицинска помощ, след като цяла нощ се е молил да му извикат лекар“, разказва Емилия. Категорична е, че семейството й ще заведе дело срещу ръководството на затвора. Междувременно трупът на Сергей вече е при близките му. Той е женен с три деца. За обстановката в затвора в Бобов дол са уведомени премиерът Бойко Борисов и президентът Росен Плевнелиев.За ситуацията в бобовдолския затвор се разбра миналата седмица, когато затворникът Ангел Паспалев се появи в съда със зашити очи и уста в годецеделчевския съд в знак на протест срещу беззаконието там.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.