Марио – Заека все още без обвинение за убийството на Мирослава – до дни излиза на свобода

Убиецът на Мирослава Николова Марио Любенов – Заека излиза от психиатрията на 4 км до края на седмицата. Срещу него все още не е повдигнато обвинение по случая с убитото момиче от Перник. Марио ще отърве затвора и по предишно дело – за печатане на фалшиви пари, заради медицинското си, че страда от шизофрения.

Заека се намира в психиатрията „Свети Наум” от 4 януари. Никога преди това не е лежал там, коментира лекуващия го психиатър. Любенов обаче отнякъде се е сдобил с фалшиви експертизи, че е болен от шизофрения. Именно тези документи представя на д-р Роберт Крумов от Перник с настояване да го лекува. Психиатърът е категоричен, че документите удостоверявали престой на 4 км в столицата.

Д- р Роберт Крумов е сигурен, че Заека симулира психиатричното си заболяване. Лекарят разказва, че Любенов не пиел предписаните му лекарства, тъй като не се оплакал нито веднъж от страничните ефекти, които причиняват. Д- р Крумов се усъмнил и когато Марио започнал по учебник да му рецитира симптомите за шизофрения. „При никой болен не се проявяват абсолютно всички признаци на болестта, описани в медицинските книги”, категоричен е психиатърът. Лекарят го изпраща да лежи в „Свети Наум”, за да се изясни дали наистина е шизофреник. Заключението на докторите от столичната психиатрия, обаче ще се отнася за предишно престъпление на Заека.

Мистерия витае и около последните часове на съучастника на Марио – Стойчо Стоев – Чочо. Роднините на самоубилият се похитител на Мирослава разкриха, че пръстите му били счупени и недоумяват как е държал пистолет. Свидетели обаче твърдят, че когато полицаите го довели в жилището му за обиск, изглеждал добре. Пистолетът, с който Чочо се гръмнал, обаче не бил скрит в тоалетната. Оръжието се намирало в каса в апартамента, откъдето арестантът го извадил, докато ченгетата… оправяли тока. Полицаите, оставили без надзор Стойчо, ще бъдат наказани. Все още не е и ясно дали от ръцете им са свалени натривки.

Въпросите около убийството на Мирослава стават все повече, вместо да се изясняват. Основната неяснота е защо са отвлекли точно 17- годишната ученичка, вместо Борислав Чонев – заможното гадже на сестра й Елеонора, от който щели да искат парите. По това време Чонев и сестрата на Мирослава били в доста обтегнати отношения. Борислав все още не е разпитван по случая.

Майката на Мирослава иска петорна психиатрична експертиза на Марио Любенов. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.