Йога за кучета хит в Хонконг

Догата помага на кучетата да се социализират

В динамичен град като Хонконг единственият шанс на кучетата да постигнат душевна  хармония е стопаните им да потърсят съответната за целта алтернатива. Това собствениците на кученца  в Хонконг сториха,  като преоткриха течението в йога специално създадено за малките животинчета и наречено дога. Интересният вид йога е измислен от инструкторка от Южна Африка, която бързо успя да разпростре своята идея в Япония и САЩ, а от малко повече от година по догата са полудели и всички собственици на песове в Хонконг.

Йогата за кучета е на път да завладее света

Иновативната инструкторка бързо е адаптирала традиционните пози от йога за кучета така, че мъниците да поспортуват и същевременно да открият своя вътрешен мир в този забързан свят. Специалистката изтъква, че чрез догата кучета могат да намерят много свои приятели и да се поосвободят, да станат по –  комуникативни и смирени, тъй като в Хонконг животните не могат да се разхождат свободно в парка и на практика нямат никакви социални контакти със себеподобни, а и водят доста уседнал начин на живот.

Южноафриканската инструкторка споделя, че предложеният от нея вариант на йогата е изключително полезен за кучетата, тъй като не само ги раздвижва и социализира, но и до голяма степен подпомага здравословния им начин на живот.

Йогата за кучета добива все по – голяма популярност! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.