Демби в затвора заради беглец в Швейцария

Демби

Внезапното изчезване на нисичкия кримигерой- Димитър Йоневски от България е основната причина Димитър Вучев- Демби да стои в затвора.

Демби бе задържан на 26 юли м.г. в сградата на ГДБОП, след това обвинен, че е подбужал Димитър Йоневски към убийството на Златомир Иванов- Златко Баретата, както и че е плашил със смърт съпругите на приятелите му- Антон Савов- Мамата и Мартин Станков- Рашо.

При разпитите си като свидетели първите двама заявиха в залата на Софийския районен съд, че не се чувстват застрашени. Пред магистратите трябва да даде показания и самия Йоневски, но той така и не се явява. Странното му отсъствие стана причина той да бъде обявен за общодържавно издирване. Предполага се, че Йоневски се е скрил в Швейцария, защото не иска да бъде разпитан. Заради липсата му разследването срещу Демби не може да приключи и той лежи в килията вече половин година.

“ Сигурно са решили да държат съпруга ми в ареста цяла година. Само аз си знам как се оправям с издръжката на тримата ни синове. Дай боже скоро да пуснат Митко“ сподели съпругата на Димитър Вучев – Демби. През последните няколко месеца по разпореждане на правораздавателните органи Демби на няколко пъти бе местен от следствения арест на столичния бул. „Г. М. Димитров“ 42 до 11- и отряд на Софийския централен затвор и до пандиза в Пазарджик, в който е в момента.
„Нямам никаква представа защо местят Митко. Ходя му на свиждане винаги, когато имам възможност“, каза по този повод Милена Вучева.

Златко-Баретата

Два дни преди настъпването на 2012 г. състав на Софийския градски съд, председателстван от младшата съдийка Минева и колегите й Стоичкова и Стойчев, разпоредиха в закрито заседание Димитър Вучев да не излиза от ареста. Със своето постановление тримата съдии отмениха домашния арест, който бяха определили за Демби колегите им от районния съд.

В мотивите си за решението Минева, Стоичкова и Стойчев са записали, че не пускат Демби, защото има опастност да извърши престъпление. Магистратите отбелязват и че срещу Демби се водят 4 висящи дела, както и че вече е осъждан.

„Нашият клиент нито е осъждан, нито има влязла в сила присъда. Странно как градските съдии са преценили, че може да извърши престъпление, ако е под домашен арест. Постановлението на младшата съдийка Дончева е вътрешно противоречиво“, възмутени са адвокатите на Димитър Вучев- Демби. Юристите се надяват съдът да преразгледа решението си и да върне свободата на Демби.

ВИЖ ВИДЕО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.