Предизборна агитация по Черноморието: Гласуваш „правилно“ или ядеш бой

bor4etaБорчета започнаха предизборната агитация по Черноморието с побой над инакомислещ в Несебър. Протестите из страната, провокирани от убийството на 19- годишното момче в Катуница, се оказаха идеален параван за развихряне на бухалките в полза на определени кандидат- кметове на морски общини.

Милчо Илиев от несебърското село Оризаре бил пребит след като заявил, че няма да гласува за настоящия градоначалник Николай Димитров. Кметът, нашумял със съмнителните си връзки с мафията, вече наел търговци на гласове, които да му подсигурят победата. Междувременно, срещу несебърския градоначалник беше повдигнато обвинение за издаване на незаконни разрешителни за строежи.

В друга черноморска община – Созопол, още преди официалния старт на кампанията победителят е предизвестен. Настоящият кмет Панайот Рейзи, подкрепен от ГЕРБ, почти сигурно ще вземе втори мандат. В селата край Созопол, както и на предходните избори, обикалят яки емисари с тъмни коли, които се „грижат” на всеки гласоподавател да му станеglas ясно, че трябва да изберат Рейзи. Кмет на село до Созопол пък направо си каза в интервю за БТВ, че настоящият градоначалник Рейзи  печели втори мандат.

Още от миналата година пък, както в Несебър, така и в Созопол и околните им села, има необичаен приток на новодомци. За да се спази принципа на уседналост, предвидливите кандидати от рано командироваха свои избиратели да си правят адресна регистрация. Стигна се и до комични случаи, в които собственици на имоти в Несебър с изненада научиха, че у тях живеят още 10 души.

През 2009, Панайот Рейзи беше арестуван за бракониерство. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.