BILD: Руснаците обкръжиха Селидово. 10 хиляди украински войници останаха в града

Въоръжените сили на Украйна трябва спешно да напуснат град Селидово, Донецка област, за да избегнат пълно обкръжение. 23-хилядния преди войната град е хванат от руските сили в клещи, а двата пътя, водещи към Покровск са под пълния огневи контрол на руснаците. Единственият изход на украинските войници от това оперативно обкръжение е поединичното бягство през полето през нощта.

Това заяви военният анализатор на BILD Юлиан Рьопке. Той отбеляза, че Селидово е едно от селищата в предградията на стратегическата цел на руснаците – гр. Покровск. Много населени места в тила на защитниците на Селидово вече са окупирани от руските войски. Отбраната на града се държи успешно от 15-та бригада на Националната гвардия на Украйна „Кара-Даг“, но руснаците продължават да настъпват от двете страни на града и вече са го хванали физически в полукръг, обстрелвайки от височините двата пътя, водещи към Покровск.

Сега Селидово е взето в полуобкръжение. За да избегнат пълно обкръжение, 10-те хиляди украински войници вътре и в околните укрепени райони трябва да го напуснат веднага. Пътищата се прострелват от руската артилерия и единственият изход за бягство е пеша през полето.

„Горчивата реалност в Селидово: Момчетата от „Кара-Даг“ работят добре, защитавайки града, но частите по фланговете им извън града и в съседните села не могат да се справят и отстъпват. Затова градът падна в оперативно обкръжение, въпреки смелите си защитници. Точно това написах и предвидих, когато посетих града и видях разположението на „Кара-Даг“ в този район преди четири седмици“, пише немския военен кореспондент и анализатор Рьопке.

Източник: BILD

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. КАКТО КАЗВАХА ВСЕ ОЩЕ УПРАВЛЯВАЩАТА БКП,,,,,,,,,,,,,,,,,
    СМЪРТ НА ФАШИЗМА СВОБОДА НА НАРОДА.
    ДА ТОВА СА ДУМИ НА ДНЕШНИТЕ КОМУНЕТА.

  2. ЗЕЛЕНИЯ ФАШАГА-
    ДРОГИРАН ПЛЪХ ДА КЛЯКА ПОД МАСАТА И ДА МОЛИ ДА МУ ПОДПИШАТ МИР….ДОКАТО НЕ Е ИЗЧЕЗНАЛА И ЗАПАДНАТА ПОЛСКА ЧАС ОТ КИЕВ ДО ЛВОВ И ПОЛША

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.