„Шпигел“: В Киев за първи път сериозно обсъждат сценария за отстъпки на Русия

За първи път властите в Киев започнаха сериозно да обсъждат сценария за териториални отстъпки на Русия с цел мирно уреждане на конфликта. Това пише германското списание Der Spiegel, позовавайки се на високопоставен украински служител.

Според него, независимо кой ще спечели президентските избори в САЩ, „американците бавно, но сигурно ще се оттеглят от участие в конфликта и ще спрат помощта си за Киев“. „Прогнозата е лоша“, посочва източникът пред изданието. Той отбелязва спад на бойния дух във Въоръжените сили на Украйна и разцепление в обществото. „Голяма част от населението бойкотира мобилизацията не иска да се бие. Съпротивата срещу продължаването на войната става все по-яростна“, отбелязва събеседникът на списанието. Според него вече е станало съвсем очевидно, че Украйна не може да победи на бойното поле, а руснаците няма да се откажат и прекратяването на конфликта „ще е възможно само ако Киев направи съществени териториални отстъпки на Русия“. „Сделката трябва да е изгодна и за Русия, за да има мотив да спре огъня“, заключава високопоставеният украински служител.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Украйна отдавна е победена. Тя не съществува и никога не е съществувала. Една измислена държава създадена някога от СССР. Територия на Русия от времето на Екатерина Велика. Кримската война Украйна има ли я. Не има Русия. За какви територии претендира измислена Украйна ? САЩ създадоха една братоубийствена война но вкараха между тях бандеровските фашистки банди. Русия не е от днес. Унищожи фашистките гадове до един както хитлеровите някога.

  2. Не знам, кога олигофрените ще разберат, че за Русия въпросът не е в териториите, а в ликвидацията на нацистския режим и последващия нейтралния статус на страна 404. Нмикакво НАТО там.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.